2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Ja jums būtu jāizvēlas Jēkabpilij raksturīga ainava, kura tā būtu?

Ja jums būtu jāizvēlas Jēkabpilij raksturīga ainava, kura tā būtu?

 Modrite 

Modrīte: Skaista sakopta vieta ir Brīvības un Vienības ielas aplis. Es to izvēlētos, lai gan varbūt tā nav Jēkabpils raksturīgākā ainava. Vēsturiski atpazīstamāka vieta būtu Siena laukums, kur izvietots zirgs.

 

 Zenta

Zenta: Es izvēlētos Krustpils pili. Tā ir gan vēsturiska, gan skaista vieta. Tur bieži notiek dažādi pasākumi un Krustpils pils ir pirmais vēsturiskais objekts, kas redzams, iebraucot pilsētā no Rīgas puses.

 

 Linda

Linda: Es droši vien izvēlētos Vecpilsētas laukumu, jo to Jēkabpilī zina visi. Šeit ir tautas nams un Jēkabpils simbols lūsis. Vecpilsētas laukums ir arī viena no pilsētas vēsturiskajām vietām.

 

 Inga

Inga: Noteikti Siena laukumu, kur zirgs ar ratiem un karuselis. Esmu redzējusi, ka tur bieži cilvēki atpūšas, fotogrāfējas, kāzinieki tur bieži apstājas un fotogrāfējas. Arī es tur esmu fotagrafējusies. Protams pilsētai raksturīga ainava ir arī Vecpilsētas laukums, bet Siena laukums ir daudz interesantāks.

 

 Laura

Laura: Man visvairāk patīk pie zirga Siena laukumā un uz Daugavas dambja. Siena laukumā zīmīgākās vietas ir zirgs ar ratiem un karuselis. Es arī šeit esmu fotografējusies. Savukārt uz Daugavas dambja man patīk visa ainava, jo tā ir ļoti raksturīga Jēkabpilij.

 

Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

Komentāri (0-1/1)

  • EsTe
    02.07.2018 18:33
    Skats no krasta ielas pāri Daugavai uz klosteri. Principā, jebkura ainava pilsētā ar Daugavu. Nebūtu tās, nebūtu arī pilsētas. Tā ir mūsu bagātība.

Atstājiet komentāru