2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Vai Jūs ikdienā lietojat atstarotājus?

Vai Jūs ikdienā lietojat atstarotājus?

 kariina

Karīna: Lietoju, kad paliek tumšāki vakari. Jēkabpilī ir daudz tādu ielu, kur nav apgaismojuma un ir vajadzīgi atstarotāji. Visbiežāk lietoju pie somiņas piestiprinātu atstarotāju, bet ir arī tādi, kurus var piešūt pie apģērba, tie labi noder bērniem.

 

 Maiga

Maiga: Jā, lietoju. Jo ar atstarotāju gājējs ir labi pamanāms. Tie obligāti vajadzīgi gājējiem, arī pilsētā. Man ir divi atstarotāji - gan uz somas, gan rokas.

 

 Ieva

Ieva: Dažreiz, kad braucu ar velosipēdu vai eju tumšā laikā pa ceļu, kur nav apgaismojuma. Pilsētā nelietoju, jo mums ir pietiekami gaišas ielas.

 

 Gaida

Gaida: Jā, lietoju gan, rudeņos, kad paliek tumšāks laiks. Man ir lielais atstarotājs uz rokas. Atstarotāji jālieto arī pilsētā, jo arī šeit neviens neesam pasargāts. Ja būs atstarotājs un notiks satiksmes negadījums, vismaz vainīgs nebūsi.

 

 Rolands

Rolands: Jā, lietoju pie mašīnas. Arī braucot ar riteni, ejot pa ielu, visi bērni ir tikai ar atstarojošajām vēstēm. Kā autovadītājs varu pateikt, viennozīmīgi, ar atstarotāju tu gājēju redzi jau pa lielu gabalu, atstarotājs ir viņa drošībai.

 

 

Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

Atstājiet komentāru