2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Ar kādām domām sagaidījāt Lūgšanu brokastis un par ko vajadzētu aizlūgt Jēkabpilī?

Ar kādām domām sagaidījāt Lūgšanu brokastis un par ko vajadzētu aizlūgt Jēkabpilī?

Sagaidot Vasarsvētkus, Jēkabpils Radio1 vaicāja mācītājiem un amatpersonām, ar kādām domām viņi ieradās pagājušās nedēļas nogalē notikušajās Lūgšanu brokastīs.

justs1

Viņa eminence Romas katoļu baznīcas bīskaps Antons Justs:

Es domāju, ka vissvarīgākais ir tas, ka mēs apzināmies to, ka veidojam Latvijas nākotni. Nepietiek tikai kritizēt un teikt, ka tas slikti un tas slikti, bet atbalstīt ideālus, par ko mēs stāvam, par tiem, kuri tika izsūtīti un atgriezās un cīnījās par jauno Latviju. Mums jāturpina tālāk veidot Latviju par tādu Dievzemīti, kur mēs visi būsim priecīgi dzīvot un atrast laimi.

igumens

Svētās Trīsvienības klostera igumens Jevgeņijs:

Es domāju, ka vispirms vajadzētu lūgties par mieru, jo visi cilvēki vēlas dzīvot mierā. Un ne tikai par moieru valstī, arī par mieru ģimenē, sabiedrībā. Pat tad, kad karo ne šeit, bet kaimiņu valstīs, arī pie mums ir tauksmaini un nemierīgi. Tāpēc ir svarīgi lūgt mieru Dievam, kurš mums to ir arī devis

 

 

baldunciks

Viesītes pilsētas mēra vietnieks Andris Baldunčiks:

 

Es domāju, vissvarīgākais, lai cilvēki atgrieztos Latvijā un dzīvotu normālos apstākļos.

 

salcevics

Leonīds Salcevičs:

Es nāku uz šo pasākumu ar ļoti labām domām. Tas ir ļoti labi, ka mēs šeit reizi gadā tiekamies. Tradīcija ir uzsākta un tā ir jāturpina. Šeit satiekas laicīgā vara ar garīgo. Tēma ir – runāt. Dievs ir devis mums spēju runāt, tikai kā mēs to ikdienā izmantojam. Es te nedomāju tikai par runāšanu vai pļāpāšanu, bet varbūt ir jārunā par lietu – par problēmām, kas ir visapkārt, un šiem sociālajiem slāņiem savā starpā ir jādiskutē ikdienā, ne tikai lūgšanu brokastīs. Šeit ir jāsper solis, lai sabiedrību konsolidētu, uzrunātu runāt.

lusisJēkabpils baptistu draudzes mācītājs Jānis Lūsis:

Tēmām vajadzētu būt vasarīgām, jo ir klāt Vasarsvētki. Skats ir optimistisks, jo mēs dzīvojam zemē, kuru mēs kopjam, esam izvēlējušies. Tā ir gan mūsu atbildība, gan iespēja, Un es domāju, ka mēs visi, kas šeit esam, esam arī šīs vietas veidotāji garīgā, morālā un praktiskā jomā.

 

 

silconoks

Jēkabpils Romas katoļu draudzes priesteris Viktors Siļčonoks:

Lūgšanu brokastis ir iespēja tikties gan laicīgās varas pārstāvjiem, gan garīdzniekiem un iedzīvotājiem, pārrunāt aktuālos jautājumus un arī aizlūgt gan par pašvaldībām, gan arī par citām vajadzībām. Man tā ir aizlūgšana gan par pašvaldību, gan par mūžībā aizgājušo Jāni Bratuškinu.

 

Māra Grīnberga, Sandra Mikanovska

 

Atstājiet komentāru