2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Kā svinēsiet Lieldienas?

Kā svinēsiet Lieldienas?

Nina

Ņina: Lieldienās ciemos atbrauc bērni un mazbērni, es visus sagaidu ar krāsotām olām, pulcējamies pie svētku galda, kaulējamies. Es eju arī uz dievkalpojumu katoļu baznīcā.

 

 

sarmite

Sarmīte: Tradicionāli. Tāpat kā visi. Krāsoju olas, eju uz baznīcu, ciemos atbrauc bērni. Tie mums ir kristīgi svētki.

 

 

arija

Ārija: Galvenā Lieldienu tradīcija ir olu krāsošana, to ģimenē darām visi kopā. Pēc tam notiek olu kaujas. Ejam arī šūpoties un uz pašvaldības rīkotajiem pasākumiem. Biržos ir aktīva sabiedriskā dzīve un arī Lieldienas tiek svinētas aktīvi ar kopā sanākšanu, olu kaujām, olu ripināšanu un šūpošanos.

 

 

silvija

Silvija: Lieldienas gaidot sapošam māju, ar Lieldienu dekoriem noformējam pagalmā ābeles zarus, krāsojam olas. Arī iekšēji gatavojamies kaut kam skaistam. Sabrauc bērni, mazbērni, ejam uz baznīcu, piedalāmies gan Lielās piektdienas, gan sestdienas un svētdienas dievkalpojumos. Lileldienās svētku mielastu sākam ar baznīcā svētītu maizīti, pēc tam notiek olu cīņas.

 

 

sandra

Sandra: Vakarā pirms Lieldienām ejam uz baznīcu, pareizticīgiem dievkalpojums sākas pulksten vienpadsmitos vakarā un norit līdz pieciem no rīta. Tad nākam mājās, ēdam svētku brokastis – pashu un kuliču, kaulējamies, ejam ārā pie dabas.

Atstājiet komentāru