2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Kā vērtējat ierosinājumu, iedzīvotājiem piedalīties ar līdzmaksājumu, lai saņemtu visus veselības aprūpes pakalpojumus?

Kā vērtējat ierosinājumu, iedzīvotājiem piedalīties ar līdzmaksājumu, lai saņemtu visus veselības aprūpes pakalpojumus?


Ilze:
Nav viennozīmīgas atbildes, varu teikt – gan, jā atbalstu, gan, nē neatbalstu. Manuprāt, tas ir ļoti diskutējams jautājums, jo arī tad, ja maksā visus nodokļus un tev pienākas valsts nodrošinātā veselības aprūpe, tu ne vienmēr to vari saņemt. Mums ģimenē bija nepatīkams starpgadījums, kur ģimenes ārsts nesniedza vajadzīgo aprūpi. Nav garantijas, ka piedaloties veselības aprūpē ar līdzmaksājumu, kritiskā brīdī tu saņemsi nepieciešamo pakalpojumu.


Inese: Pozitīvi. Es atbalstu šādu iniciatīvu. Arī cilvēkiem jādomā un jārūpējas par savu veselību. Nevar visu gaidīt tikai no valsts.

Vladislavs: Nē, neatbalstu. Cilvēki ir ļoti nabadzīgi, ja nav darba nav arī līdzekļu. Par kādu līdzmaksājumu var būt runa? Tas vairos gadījumus, kad pie ārstiem dosies arvien vairāk akūtu pacientu, kuriem arī nemaksājot līdzmaksājumu, jau pienāksies neatliekamā medicīniskā aprūpe.


Janīna: Neatbalstu. Kā var maksāt līdzmaksājumu, ja nav darba un nav naudas? Kur cilvēki ņems to naudu? Arī nosacīti maza summa 51 eiro, cilvēkam bez regulāriem ienākumiem ir liela nauda.

Marina: Atbalstu. Ideja ir laba, par veselības aprūpi ir jāmaksā. Tie, kas grib strādāt, tiem ir arī darbs un iespēja maksāt sociālo nodokli. Par veselību ir jārūpējas.

Atstājiet komentāru