2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Vai, jūsuprāt, priekšlikums aizliegt alkohola tirdzniecību degvielas uzpildes stacijās, mazinās alkoholismu sabiedrībā?

Vai, jūsuprāt, priekšlikums aizliegt alkohola tirdzniecību degvielas uzpildes stacijās, mazinās alkoholismu sabiedrībā?



Signe: Domāju, ka tas neko neietekmēs. Ir tikai neliels kontingents cilvēku, kas alkoholu naktīs meklē degvielas uzpildes stacijā. Viņiem tad šī iespēja būs liegta, taču kopumā šis aizliegums neko nemainīs.



Mārīte: Tie, kas dzer, tie arī dzers, viņus šādi aizliegumi neietekmēs. Kaut ko mainīt, lai alkoholu lietotu mazāk var tikai ar audzināšanu. Tai būtu jāpievērš uzmanība.



Aleksandrs: Nē, ja gribēs dzert arī naktī atradīs alkoholu, piemēram, tā dēvētajās “točkās”. Tieksmi pēc alkoholu ietekmē tautas dzīves apstākļi, dodot cilvēkiem iespēju dzīvot labāk, uzlabojot mūsu visu labklājību, mazināsies alkoholisms. Šo problēmu ar tirdzniecības ierobežošanu noteikti nevar atrisināt.



Elita: Varbūt nedaudz tas mazinās alkohola patēriņu, taču kopumā situāciju neizmainīs. Tie, kuri gribēs, arī nakts stundās atradīs alkoholu. Cilvēkam pašam robežas jāievēro, no malas to mainīt nevar. Manuprāt, jādomā, kā ierobežot arī smēķēšanu.



Mihails: Manuprāt, tas neko nemainīs. Nevarēs nopirkt degvielas uzpildes stacijā, atradīs citas iespējas. Turklāt nedomāju, ka uz degvielas stacijām kāds brauc speciāli pēc alkohola, tur pērk degvielu. Ar kaut kādiem aizliegumiem nevar izmainīt cilvēku ieradumus, arī vēlmi lietot alkoholu, katram pašam jābūt apziņai kādu robežu nedrīkst pārkāpt.

Atstājiet komentāru