2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jautājam: Vai Covid-19 ir ietekmējis Jūsu ikdienu?

Jautājam: Vai Covid-19 ir ietekmējis Jūsu ikdienu?



Vera:
Jā. Man ir bailes. Esmu dzirdējusi, ka Rīgā un Daugavpilī ir pilnas slimnīcas ar Covid-19 saslimušajiem. Ejot laukā no mājas man ir līdzi maska, ievēroju divu metru distanci, regulāri mazgāju rokas. Par laimi manu radu un paziņu lokā nav neviena saslimušā ar Covid-19.



Ludmila:
Nē, nav ietekmējis. Esmu bezdarbniece, maz izeju ārpus mājām. Nēsāju līdzi masku, ko izmantoju ejot veikalā vai braucot autobusā.



Aldis: Jā. Maskas visiem jālieto. Esmu dzirdējusi, ka pašvaldība sūdzas, ka netiek sniegta informācija par saslimušajiem, ir liela slepenība. Tā var gadīties, ka ne darba devējs, ne skolas vadība nezina par kādu saslimušo un var saslimst citi. Situācija nav laba.



Ludmila: Mana ikdiena nav mainījusies. Man ir 84 gadi, dzīvoju viena, ja jāiziet uz pilsētu tagad ņemu līdzi sejas aizsargmasku. Vai tā palīdz un aizsargā – nezinu, bet ja ir tādi noteikumi, jāievēro.



Aija: Nav. Ja nu vienīgi tagad veikalos un citur jālieto sejas aizsargmaskas. Esmu lasījusi mediķu sacīto, ka sejas aizsargmaska veselam cilvēkam nav vajadzīga. Tā jālieto, ja esi saslimis vai pārslimojis kādu slimību un vari izplatīt infekciju. Taču, ja negribi maksāt sodu, noteikumi jāievēro.

Atstājiet komentāru