2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jautājam: Vai Jūs, kad būs iespēja, vakcinēsieties pret Covid-19?

Jautājam: Vai Jūs, kad būs iespēja, vakcinēsieties pret Covid-19?



Marija Pentjukova, NMPD ārsta palīgs:
Ja iespēja vakcinēties būs brīvprātīga, tad es negribētu to darīt. Taču, ja bez vakcinēšanās es nevarēšu turpināt darbu vai ceļot, tad tas būs ļoti liels un aktuāls jautājums gan man, gan manā ģimenē. Droši vien tad piespiedu apstākļu dēļ būs jāpiekrīt vakcinācijai.



Inga Ostrovska, policiste:  Jā, ja būs iespēja vakcinēties pret Covid-19, es to izmantošu. Taču to nevajadzētu ieviest, kā obligātu prasību, lai katrs pats personīgi var izvērtēt un pieņemt lēmumu attiecībā uz sevi. Manuprāt, prātīgi ir izstrādātas arī riska grupas, kuras tiks vakcinētas pirmām kārtām. Ja ar vakcinēšanos ir iespēja samazināt infekciju skaitu, tad ta sir jādara! Blakusparādības var būt jebkurai vakcīnai, tas arī man šķiet pieņemams risks.



Daina Spuriņa, pedagogs: Konkrētas atbildes nav. Biedē tas, ka vakcīna izstrādāta ļoti mazā laika periodā un, manuprāt, garantija tās darbībai nav droša. Tikpat daudz biedē tas, ka saslimstība turpinās.



Diāna Lazdāne, sociālais darbinieks: Jā, protams, vakcinēšos. Tā kā manu darba pienākumu veikšana saistīta ar tikšanos ar cilvēkiem, kā vienīgo iespēju izvairīties no saslimšanas es redzu tikai vakcināciju. Vēl jūtos kā aktīvs cilvēks un ļoti vēlos nodarboties ar to, kas sagādā prieku, bet tas nav iespējams bez tikšanās ar draugiem un citas sabiedrības.



Evelīna Šķēle Bitenbindere, manikīra speciāliste: Grūti spriest šobrīd, jo nav dzirdēts neviens pārliecinošs viedoklis par vai pret vakcīnu. Bet, iespējams, ka nāksies vakcinēties darba dēļ, jo ikdienā saskaros ar daudziem cilvēkiem. Bet ceru, ka vakcīna ir efektīva, ņemot vērā, ka tikusi radīta 21.gadsimtā, kad tiek radīti dažnedažādi zinātnes brīnumi.

Komentāri (0-10/17)

  • Atbilde neticīgajiem
    19.12.2020 01:32
    Ja bilde ir redzama, tad ceru, esmu atbildējusi Cepumiem un visiem pārējiem neticīgajiem uz jautājumiem par maskām. Bildēts bez filtriem
  • ???
    17.12.2020 19:59
    Kā var redzēt, ka ir instagram filtrs? Neesmu instagramā vot i nezinu. Kur uz bildes rakstīts? Vai kā to var pateikt, ka ir filtrs un kāds???
  • Zaņuks
    17.12.2020 15:41
    Mums gan radiniece no slimnīcas sanesa maisiņu ar maskām, lai nav jāpērk un ziniet ļoti normālas. Nu jā ātrie un slimnīca laikam jau nav viens un tas pats...
  • Paga! Ko?!
    17.12.2020 15:23
    Mediķiem valsts pirktās maskas ir no aliekspreša???!!! Jūs to nopietni????!!! Aliekspreša maskas der tikai grīdas mazgāt, bet te valsts sapērk mūsu ārstiem!!! Un ko ta brīnīties, ka ārsti saķer kovidu!!! Kātad, lai nesaķer, ja grīdaslupata uz sejas!!! Esmu šokā!!!
  • ...!?
    16.12.2020 22:57
    Maska ir uzvilkta pareizi. Maskas tiek veidotas Ķīnas fabrikās, kur dažreiz ir viena šņore uz iekšu, cita uz āru. Dažreiz viņas vispār nav piefiksētas, dažreiz viņu nav vienā pusē.. Ta kā welcome to aliexpress. Bildei ir uzlikts instagram filtrs, to var redzēt
  • ...
    16.12.2020 22:14
    Tad kad maska ir pareizi, tad šņores ir uz iekšu, bet bildē ir uz āru. Cepums.
  • Sapotē gan
    16.12.2020 22:11
    arī zirgu. Piezviegs tev visu tā ka acis būs 3×kubā.
  • Ļoooooto
    16.12.2020 22:10
    Baidos vakcīnas. Ļoti!!! Potēšos pēc 100 gadiem!!! Kad pasaule būs izmirusi no komplikācijām.
  • Atbildei
    16.12.2020 20:51
    par to, kā man ir uzvilkta maska- maska ir uzvilkta ar zilo pusi uz āru un bildei ir uzlikts gaišais filtrs- lai izceltu halāta un cepurītes zilo krāsu, nevis maskas. Ja kāds nav tik acīgs, lai pamanīt to ka bilde ir ar filtru, tad piedodu
  • Veltiņa
    16.12.2020 20:34
    Obligāti vakcinēšos
12

Atstājiet komentāru