2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Kādu literāru, muzikālu, kino vai mākslas darbu par mīlestību Jūs ieteiktu izlasīt, noklausīties, noskatīties vai aplūkot Valentīndienā?

Kādu literāru, muzikālu, kino vai mākslas darbu par mīlestību Jūs ieteiktu izlasīt, noklausīties, noskatīties vai aplūkot Valentīndienā?


Anita Bērziņa:
Mīlestības nekad nevar būt par daudz. Klausieties manis sacerēto dziesmu “Es un Tu”, kas veltīta manam mīļotajam cilvēkam. Novēlu visiem mīlēt un būt mīlētiem.


Ruta Štelmahere: Vārdā “mīlestība” mēs ietveram tik daudz - no spējas pašaizliedzīgi ziedoties kāda labā līdz romantiskām vai erotiskām jūtām. Domājot par pirmo, es ieteiktu pavadīt laiku pārdomās pie Rembranta van Reina gleznas “Pazudušais dēls”. Domājot par otro – jūs visur atradīsiet popkultūrā plaši  izmantoto Gustava Klimta gleznu “Skūpsts”. No mīlestības romāniem –  jaunībā es būtu ieteikusi izlasīt Šarlotes Brontē grāmatu “Džeina Eira” vai Fransuāzas Sagānas “Esiet sveicinātas, skumjas”. Pēdējais izlasītais mīlestības romans ir Mihaila Šiškina “Vēstulnieks”. 


Vadims Hotuļovs: Kas ir mīlestība? Uz šo jautājumu vienas kopējās atbildes nekad nebūs, jo mīlestībai ir tik daudz un dažādu formu! Manuprāt, visu mākslas darbu pamatā ir mīlestība. Nesen noskatījos Daugavpils teātrā izrādi "Kliedzēji", kur var saskatīt kā mīlestība pret aklo meiteni un dzīvību, uzvar nāvi. Ir ļoti skaistas Gustava Klimta gleznas, kas attēlo sievietes un vīrieša mīlestības jūtas, lasiet arī manu dzejoļu grāmatu "Sirds rokrakstā”, jo visi mani dzejoļi ir par mīlestību. Sirsnīgu un maiguma pilnu Valentīndienu!


Maija Tehņenko: Svētā Valentīna diena vai vienkārši Valentīndiena. Citi svin, citi pret šo visu izturas skeptiksi. Mūsdienās cilvēki svin šo dienu īpaši izrādot savu patiku un mīlestību pret tiem, kurus tie patiešām mīl. Es šajā dienā ietektu izlasīt Margaretas Mičelas romānu “Vējiem līdzi”vai noskatīties kinofilmu - „Mulenrūža”. 


Renāte Lenša: Pirmā mīlestība atnāk negaidīta, spilgta, emocionāli piepildīta ar ilgām, sapņiem, pārdzīvojumiem. Neaizmirstama visa mūža garumā. Viena no, manuprāt, skaistākajām pirmās mīlas stāsta grāmatām ir Džīnas Vebsteres “Garkājtētiņš”. Tā ir vienīgā grāmata, ko pārlasu, rakstnieces meistarīgi pasniegtā stāsta dēļ. Grāmata pozitīvām emocijām! Mūsu dzīve top piepildīta, ja dāvājam kādam savu mīlestību un esam mīlēti!

Atstājiet komentāru