2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jautājam: Kā vērtējat prasību no 25. janvāra publiskās vietās atteikties no audumu mutes un deguna masku lietošanas?

Jautājam: Kā vērtējat prasību no 25. janvāra publiskās vietās atteikties no audumu mutes un deguna masku lietošanas?


Guntis Kalniņs:
Sajūtas pēc balstvakcīnas nav labākās. Valdības iecere ir kārtējais eksperiments uz Latvijas iedzīvotājiem! Bija jābūt pētījumam, tad izsvērtam lēmumam, kādu masku lietot. Piemēram, Vācija vairāk kā gadu FFP 2 lieto bez jautājumiem. Sejas masku lietoju sabiedriskajās vietās, man ir svarīgi lai tā būtu tīra un drēbes – arī izgludināta!


Renāte Lenša:  
Ik vienai darbībai ir jābūt ar jēgu. Ja ir atzīts, ka šobrīd lielāku aizsardzību sniedz šāda veida maskas, tad lietojam tās. Gandrīz visu noteikto laiku lietoju medicīniskās maskas. Īpaši neanalizēju, kam no tā lielāks labums - man, vai līdzcilvēkiem. Man abi aspekti ir vienlīdz svarīgi. Veselību mums visiem!


Dace Bērziņa: Ja godīgi - man ir sajūta, ka valdībai galīgi nav ko darīt - protams, var jau būt, ka medicīniska maska ir kvalitatīvāka, bet vai tam ir kādi pierādījumi ? Padomju laikos medicīnā izmantoja marles maskas un bija “OK”. Masku lietoju minimāli, jo strādāju no mājām un publiskas vietas principā neapmeklēju - reizi nedēļā tikai pārtikas veikalu. Lietoju medicīsko masku, jūtos ērtāk nekā ar citām.


Lilija Upīte: Man nav absolūti nekādu pretenziju pret noteikumiem par medicīnisko aizsargmasku lietošanu, ja tas spēj mūsu sabiedrību un cilvēkus, ar kuriem komunicēju ikdienā, aizsargāt pret infekcijas izplatību. Aizsargmasku lietoju, kā vairums Latvijas iedz;ivotāju, sabiedriskās vietās un darbā. Sabiedriskajā transportā, bet šo pakalpojumu izmantoju reti, jo pārvietojos ar savu auto.


Valentīna Sereda: Neatbalstu. Ja tās maksātu kā agrāk, pirms Covid-19 sākās, – 7 centi par masku, tad cilvēki pirktu un mainītu. Vai lēmuma pieņēmēji ir pavērojuši ar kādām medicīnas maskām publiskās vietas apmeklē cilvēki? Lielai daļai maskas ir lietotas mēnesi vai ilgāk, netīras, saburzītas un dažos gadījumos pat sairt sākušas. Tās nevienu neaizsargā. Ja, piemēram, pie ieejas veikalā, tie kuriem neatbilstošas maska, varētu bezmaksas saņemt jaunu, cilvēki tās mainītu. Es pati šuju maskas no auduma, mazgāju un regulāri nomainu ar jaunām un ar tām jūtos droši. 


Juta Celmāre: Vērtēju negatīvi, jo mediciniskās maskas ir domātas vienreizējai lietošanai, tā rīkojas varbūt tikai medpersonāls. Pārējie tāpat staigās ar vienu un to pašu masku ilgu laiku un tas aizsardzību nerada, tāpēc neredzu atšķirību - auduma tā būs vai nē.

Atstājiet komentāru