2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jautājam: Vai, jūsuprāt, Eiropas un pasaules valstu atbalsts ir pietiekams Ukrainai?

Jautājam: Vai, jūsuprāt, Eiropas un pasaules valstu atbalsts ir pietiekams Ukrainai?


Valentīna Zarņicka:
Šajās dienās saņemu ļoti daudz zvanu un rakstisku vēstījumu no cilvēkiem, kas izsaka atbalstu Ukrainai, ukraiņu biedrībai, man. Tas, kas noticis ir šausminoši. Ir tāds iekšējs sastingums, darbi nevedas, viss krīt laukā no rokām. Tur neiznīcina militāros objektus, tur nogalina dzīvus cilvēkus.  Man Harkovā ir māsasdēls. Arī citiem ukraiņu biedrības cilvēkiem Ukrainā ir radi. Visi pārdzīvojam. Pret Krieviju ar sankcijām ir vērsusies Eiropa, pasaules valstis. Ukrainai tiek vākti ziedojumi. Visā pasaulē izsaka atbalstu. Mēs lūdzamies par Ukrainu.


Anna Skaidrīte Gailīte: Mana tā jau slimā sirds ir salūzusi gabalu gabalos. Vienīgais, ko vēl varu, sūtīt niecīgus ziedojumus ukraiņu tautai un lūgt Dievu. Par mums VISIEM. Jo visi esam vienā apdraudētajā laivā. Uz skaistākās planētas, ko sauc par ZEMI.


Ivars Joelis: Rietumu atbalsts šobrīd ir liels, bet manuprāt mazliet novēlots. Pozitīvi ir tas, ka atbalsts aug, gan militāri, gan arī humānā palīdzība. Acīmredzami, ka Krievijas kara stils un tehnika ir novecojušas salīdzinājumā ar rietumu modernajiem ieročiem. Ļoti ceru, ka drīz Ukrainas armijai izdosies uzvarēt un padzīt okupantu karaspēku.


Daiga Zaķe: Manuprāt, pasaulei būtu jārīkojas daudz stingrāk, lai visi agresori saprastu, ka neadekvātai varai un sazagtai naudai nekad nebūs teikšana. Būtu labi, ja "Putina bandu" varētu izdzīt no Eiropas un viņu sazagto naudu atdot Ukraiņu armijai. Mūsu ģimene atbalsta Ukrainu ziedojot naudu, kā arī palīdzot mūsu draugiem ukraiņiem personīgi.


Zanda Zaļakmene: Manuprāt, Rietumu atbalsts ir pietiekams, priecājos, ka tik daudz valstis ir apvienojušās, lai atbalstītu Ukrainu gan militārajā ziņā, gan arī ar ikdienišķām lietām un veikušas sankcijas pret agresorvalsti, ceru, ka Krievija izdarīs secinājumus un karadarbību pārtrauks. Domāju, ka ir jāveic visi iespējamie pasākumi, lai karadarbība beigtos un nebūtu jācieš nevainīgiem cilvēkiem. Esmu ziedojusi Ukrainas cilvēkiem un esmu lepna par katru, kas izvēlas nestāvēt malā, tas vieno arī mūsu tautu.

Atstājiet komentāru