2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jautājam: Kā Jūs svinat Latvijas neatkarības dienu – Baltā galdauta svētkus?

Jautājam: Kā Jūs svinat Latvijas neatkarības dienu – Baltā galdauta svētkus?


Velta Lāce:
Latvijas Neatkarības dienu svinam katru gadu pie balti klāta galda ar saviem mīļajiem. Arī Saukas kopienā vienmēr svētkos sanākam kopā. Ciematiņa centrs tiek izrotāts.


Ingrīda Lele (no kreisās) kopā ar Māru un Teiku: Ingrīda norāda, ka Jāņa Jaunsudrabiņa citāts: “Piemini Latviju!” šiem svētkiem izvēlēts tāpēc, ka šajā dienā uzvelkam tautas tērpu un balto galdautu klājam dažādās pasaules valstīs: Lielbritānijā, Kanādā, Kazahstānā un Austrālijā, bet visi vienādi daudzinām Latviju. Tā tas ir: mana saime izkaisīta, bet visi mīl un godā Latviju.


Inese Grišāne:
Jā, ģimenē svinam Latvijas neatkarības dienu. Svētkos saģērbjamies svinīgi un atzīmējam ar ģimeniskām pusdienām pie galda, kas pārklāts ar baltu galdautu. Ja ir iespēja apmeklējam šajā dienā dažādus patriotiskus pasākumus.


Iveta Gureviča: Šī diena ģimenē ir svētku diena. Ja laiks labs, kopā ar ģimeni dodamies uz laukiem, pie dabas, svētku dienu pavadīt svaigā gaisā. Ja laika apstākļi to neatļauj, svinam mājās. Ir iespēja noskatīties televīzijā kādu šai dienai veltītu raidījumu. Uz pasākumiem ārpus mājas šajā dienā neejam.


Justīne Iie: Svētkus svinam katru gadu - lielākā vai mazākā lokā. Ja sanāk, dodamies uz kādu balli, ja nē, tad mājās uzrīkojam svinīgākas vakariņas ar latvisku noformēju. Pirms Covid-19 pandēmijas vienmēr apmeklējām bruņoto spēku parādi.

Atstājiet komentāru