2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jautājam: Vai esat jau sākuši krāt naudu nākamās ziemas apkures rēķiniem?

Jautājam: Vai esat jau sākuši krāt naudu nākamās ziemas apkures rēķiniem?


Irīna Lauva:
 Apzinos, ka viss paliek dārgāks un vairs nebūs, kā bija. Ja tā ir cena, ko maksāšu par mieru un tas būs mans ieguldījums cīņai pret Krievijas uzsākto karu, tad tās būs grūtības, ko var pieciest. Jā, veidojam uzkrājumus! Iegādājāmies daļu malkas jau pirms cenu pieauguma!


Anta Klints: Augstās elektroenerģijas cenas ir stimuls veikt energoefektivitātes pasākumus. Vasara īstais laiks, kad to uzsākt. Piemēram, uzskatīt patērēto siltumu, uzstādot alokatoru, kas darbojas līdzīgi kā ūdens patēriņa mērītājs vai par siltumu maksājot arī vasarā, lai apkures sezonā rēķins būtu mazāks.


Ausma Osme: Būs dārgi, nezinu kā šogad spēšu samaksāt apkures rēķinus. Dzīvoju Ķieģeļu ielā 13c, gala dzīvoklis, jau pagājušajā ziemā salu, bija auksti, naktīs bija jāsedzas ar četrām segām. Es neko nevaru ietekmēt, kā būs tā dzīvosim. Tika solīts, ka pērn ieliks jaunus logus, blakus ielika, man nekā, maksāju par aukstām istabām, par veciem cilvēkiem neviens nerūpējas. Sociālais dienests atbalsta jaunus cilvēkus, kas izvairās no darba un saņem pabalstus, pensionāri aizmirsti.  


Vita Talla: Dzīvoju privātmājā ar malkas apkuri. Īpaši malkas uzkrājumi netiek veidoti, tāpat kā līdz šim - malka tiek gādāta pašreizējai un nākamajai apkures sezonai. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, cenu atšķirība ir jūtama, taču to mēs nevaram ietekmēt.


Rudīte Žurila: Šobrīd pakāpeniski iepērku malku un briketes, jo rudenī cenas būs vēl augstākas. Aukstā vasara arī vēl pievieno savu artavu.

Atstājiet komentāru