2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jautājam: Kur Jūs ieteiktu līgotājiem Jāņu naktī Jēkabpils novadā meklēt papardes ziedu?

Jautājam: Kur Jūs ieteiktu līgotājiem Jāņu naktī Jēkabpils novadā meklēt papardes ziedu?


Egita Galiņa:
Kāda ezera krastā! Mums novadā ir daudz skaistu ezeru, nemaz nerunājot par gleznainajiem likteņupes krastiem. Naktī varēs gan pa pliko mesties peldē, gan ražīgāko papardes ziedu atrast. Mēs ar ģimeni 21. jūnijā draugu sētā kuplā lokā svinēsim vasaras saulgriežus pēc senču tradīcijām, bet par 23. un 24. jūniju vēl esam pārdomās. Iespējams, aizbrauksim sagaidīt saullēktu jūras krastā.


Aldis Berjoza: Pie Baļotes ezera. Bērnībā Līgošana noritēja Baļotes ezera krastā. Arī šobrīd šī vieta piedāvā lieliskas līgošanas iespējas. Vakara gaitā var iebrist kādā labības laukā un plūkt rudzupuķes, var peldēties, kurināt ugunskuru un vērot zvaigżņotās debesis. Ja prasās kaut kas ērtāks, var nolīst arī kādā viesu namiņā.


Jānis Bite: Papardes zieds jāmeklē lauku klusumā. Visbiežāk to var atrast mežmalās un pļavu stūrīšos, uz kādas salas, kur ziedi zied viskrāšņāk. Savukārt jālīgo augstākajās novada vietās - kalnos un pakalnos, lai tāli, jo tāli balstiņas aizskanētu. Ormankalns, Taborkalns, Sudrabkalns, Bitankaln,... Lustīgu līgošanu. Līgo, līgo.


Aija Rancova: Papardes ziedu meklēt iesaku Viesītē - Mīlestības saliņā! Manas Līgo tradīcijas ir saistītas ar darbu, jo vienmēr jārīko pasākumi. Pēdējos gados ar Viesītes amatierteātri izveidojusies tradīcija, ielīgojam ar pirmizrādi. Šogad arī, jo esam ļoti priecīgi beidzot spēlēt skatītājiem. 


Foto: Daiga Kalniņa

Anita Bērziņa: Slates pusē. Šogad domāju līgot Slates šķūnī! Neesmu tur nekad bijusi, bet dzirdu tik daudz sajūsmas par to! Ļoti ceru, ka Slates un tuvākās un tālākās apkaimes puiši izdancinās savas dāmas un mani arī!

Atstājiet komentāru