2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jautājam: Vai karstajā laikā ievērojat speciālistu padomus nesauļoties dienas vidū un kāds ir Jūsu ieteikums, kā tik galā ar svelmi?

Jautājam: Vai karstajā laikā ievērojat speciālistu padomus nesauļoties dienas vidū un kāds ir Jūsu ieteikums, kā tik galā ar svelmi?


Daina Eglīte:
Es karsto laiku izbaudu, jo uzskatu, ka vasarā ir grēks braukt uz silto zemju kurortiem, ja pie mums šeit ir vismaz pāris nedēļas kā Spānijā. Speciālistu ieteikumus ņemu vērā daļēji, dzeru daudz ūdens, mēreni izbaudu saules un ūdens peldes, svelmē uzturos mazāk, vairāk ēnā. Iesaku vairāk uzmanīties vecākiem cilvēkiem, ja ir pārāk karsti, var apsmidzināties ar ūdeni, bet jāsargās no caurvējiem. Ja ir jāstrādā svelmē, tad obligāta ir cepure un vēlams samitrinātas drēbes ar garām piedurknēm, lai neapdegtu.


Anita Katiņa : Ziemā jābūt auksti un vasarā karsti. 30-33 grādi, protams, ir ekstrēmi, bet laikam ejot atceramies tikai ko īpašu. Jācer, ka šī vasara paliks atmiņā ar karstumu, nevis milzīgu  krusu, vai virpuļviesuļiem. Speciālistu ieteikumi jāuzklausa, katram tie jāpiemēro savai situācijai.


Arta Vītola: Visi ļoti gaidīja siltumu un te nu tas ir atliku likām. Ideāli, ja ir atvaļinājums un var to baudīt pie ūdens. Protams, brīžiem liekas, ka ir pārāk liela svelme, bet jādzer daudz ūdens, jāslēpjas ēnā un būs labi.


Aija Žilvinska: Jā, karstajā laikā cenšos ievērot speciālistu padomus - dienas vidū, noteikti, nesauļojos, esmu telpās vai, vismaz ar cepuri un ūdens tuvumā. Mans ieteikums, kā tik galā ar svelmi - būtiski dzert daudz, pat ļoti daudz  ūdens, jo šajā karstajā laikā stipri svīstam. Taču, lai cik nogurdinošs arī būtu šis karstums, tomēr par vasaras iestāšanos (beidzot!) Latvijā tiešām priecājos. Jo mūsu platuma grādos saules nemaz nav tik daudz, vasara paskries nemanot un tumšajā rudens laikā atkal tā ilgosimies pēc gaismas un siltuma.


Evelīna Rudzīte: Karstās vasaras dienas principā pavadu telpās, ļoti maz uzturos karstajā saulē. Atveldzējos ar aukstiem dzērieniem un ķeru veldzi baseinā. Istabas atvēsinam ar kondicionieri vai ventilatoru.

Atstājiet komentāru