2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jautājam: Kur, Jūsuprāt, Jēkabpils novadā ir skaistākās vietas, lai baudītu Zelta rudeni?

Jautājam: Kur, Jūsuprāt, Jēkabpils novadā ir skaistākās vietas, lai baudītu Zelta rudeni?


Vēsma Turkopole:
Rudens ir mans mīļākais gadalaiks, patīk jebkur dabā - parkā, mežā, purvā, pie ūdeņiem. Ļoti patīk lapkritis un vienmēr žēl, ka lapu zeltainais paklājs zibenīgi tiek sagrābts. Kur varētu baudīt rudens noskaņu? Tas ir Marinzejas parks, Kristakrūga skatu tornis, kur var vērot Teiču dabas rezervāta ainavu, kā tajā mainās krāsas un noskaņa. Tikai tur jābrauc katru dienu, lai redzētu pārmaiņas. Īpaša noskaņa rudenī valda kapsētā, viss aiziet tāda mierā...  Skaisti ir tur,  kur zeltainas lapas čaukst zem kājām.    


Solvita Varkale: Manuprāt, skaistas ir tās vietas, kuras saistītas ar īpašām atmiņām. Ja baudīt gribas vairāk, tad iesaku pastaigāt pa Gārsenes parku, izbraukt cauri Aknīstei, Elkšņos nopirkt gardo ozolzīļu kafeju, Ormaņkalnā uzkāpt skatu tornī un papriecāties par Saukas ezeru... Tālāk uz Viesīti, lai nobaudītu picu "Viesīte" un pastaigātu pa mazajām ieliņām, aizietu uz Mīlestības saliņu.


Kristīne Ozola: Zelta rrudeni var baudīt jebkurā vietā Jēkabpils novadā, bet īpaši skaisti ir pie Marinzejas ezera Atašiene vai Gārsenes pils parkā.


Inese Klišāne: Ja man godīgi jāsaka, tad ir vairākas vietas Jēkabpilī, kuras man patiktos būt rudenī. Taču es ieteiktu vienu īpašu vietu un tā ir Sēļu sēta! Šī vieta ir skaista visos gadalaikos, bet īpaši rudenī. Lielās kļavas sakrāsojas tik skaistas! Un tas klusums un miers, kad staigā pa nobirušajām lapām, liek domāt par senatni! Ja gribi izjust rudeni, dodies uz Sēļu sētu! Tu iegūsi mieru dvēselē!


Inita Lejiņa: Jēkabpils novadā rudens burvību jādodas baudīt uz Gārsenes dabas takām, Zasas muižas parku, Laukezera dabas parku, Rogāļu gravu, Asotes pilskalnu, Jēkabpils Mežaparku un daudzām citām sakoptām un skaistām vietām. Lai visiem jauks un krāsains rudens!

Komentāri (0-1/1)

  • viedoklis
    14.10.2022 17:11
    Ļoti skaists objekts ir Taborkalna tornis ar Strūves meridiāna punktu un Zvejnieklīcis ar Sēlpils Baznīcu.Domāju,ka šie ir vieni no visvairāk apmeklētajiem vides objektiem visā novadā. 2020.gadā skaitītājs uzrādīja gandrīz 17 000 apmeklētāju.

Atstājiet komentāru