2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jautājam: Vai darbojaties kādā no pašdarbības kolektīviem?

Jautājam: Vai darbojaties kādā no pašdarbības kolektīviem?


Madara Paegle:
Kopā ar bērniem ( viengadnieku un trīsgadnieci) darbojos Atašienes folkloras kopā "Vīraksne" . Ar lielākiem vai mazākiem pārtraukumiem tajā darbojos jau ļoti sen, taču šobrīd foršākais, ko tajā saskatu ir tas, ka varu tajā darboties kopā ar bērniem. Man šķiet pašsaprotami, ka jāpiedalās kādā amatiermākaslas kolektīvā. Manuprāt, folkloras kopa, tik maziem bērniem ir piemērotākais kolektīvs, jo tas ir veids kā apgūt latvisko dzīvesziņu apvienojumā ar skatuves pieredzi, kas dzīvē noteikti noderēs.


Zane Stulpiņa: Agrāk dejoju Tautu deju kolektīvā “Delveri” un dziedāju korī “Unda”. Arī dzīvojot Rīgā, apmeklēju tautas dejas, bet pārvācoties uz Jēkabpili darba dēļ, diemžēl, nevarēju pagūt uz mēģinājumiem. Arī “Undā” darba dēļ nesanāca dziedāt. Bieži vien apmeklēju koncertus, kas notiek svētkos, kur piedalās pašdarbnieki, piemēram, pilsētas svētki, 18. novembris.


Vēsma Mateviča: Pašdarbības kolektīvos es, diemžēl, nepiedalos, bet labprāt apmeklēju koncertus un izstādes. Mani sajūsmina tā aizrautība ar kādu cilvēki realizē savu izdomu un prasmes. Tik daudz skaistu rokdarbu, adījumu, koka izstrādājumu un vēl daudz kas interesants un neparasts ir redzams izstādēs. Un kādi gan svētki bez deju kolektīviem un brašiem dziedātājiem. Lepojos, ka arī mans brālis ir Lauku muzikantu kolektīvā un priecē sirdis ar īsti latviskām dziesmām. 


Anna Leja: Pati nevienā pašdarbības kolektīvā neesmu piedalījusies, bet priecājos par tiem, kuri to dara- gan dejo, gan dzied, gan spēlē teātri. Kā skatītāja esmu apmeklējusi amatierteātru izrādes. Patīk Ābeļu "Cerības" sniegums.


Iveta Skolniece: Agrāk dziedāju jauktajā korī “Sēlpils”. Tagad aizņemtības un laika trūkuma dēļ kādu laiku to vairs nedaru, bet plānoju atgriezties dziedātāju rindās. Pašdarbības kolektīvi sniedz jaunu redzējumu, tā ir arī iespēja piedalīties koncertos un dziesmu svētkos. Labprāt apmeklēju pašdarbības kolektīvu koncertus, lai vērotu pazīstamu cilvēku sniegumu.

Atstājiet komentāru