2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jautājam: Cik plānojat tērēt Ziemassvētku dāvanām un kam tās gādāsiet?

Jautājam: Cik plānojat tērēt Ziemassvētku dāvanām un kam tās gādāsiet?


Aija Bētiņa:
Pārsvarā tie ir radinieku bērni, daži vientuļi pensionāri, kam gatavoju dāvanas. Dāvanas ir dažādas. Bērniem tie ir saldumi un kāda neliela mantiņa. Pieaugušajiem veikalu dāvanu kartes. Kādā summā iekļausimies – pagaidām nezinu.


Ieva Kancāne: Iepriekš neesmu konkrēti plānojusi naudas summu, kādu atvēlēt Ziemassvētku dāvanu iegādei - pērku to, kas ir noderīgs un, ko pašai ir prieks dāvināt. Šogad tie varētu būt aptuveni 500 eiro. Saviem tuvākajiem ģimenes locekļiem noteikti dāvanas ir dārgākas, tās esmu iegādājusies jau pirms laiciņa. Man patīk pirms svētkiem noskaidrot, kas cilvēkam ir nepieciešams, lai neuzdāvinātu kādu nevajadzīgu krāmu. Labprāt dāvanas pērku arī Andelē, tirdziņos utt. Klāt dāvanām vienmēr pieliekam arī pašu ceptās un dekorētās piparkūkas.


Santa Lukjanova: Šogad nolēmām ģimenē viens otru neapdāvināt. Parasti to darījām, pasniedzot viens otram dāvanas, kuras zinājām, ka tās ir vajadzīgas un būs noderīgas.


Lilija Upīte: Ziemassvētki ir laiks, kad cilvēkiem gribas atvērt savu sirdi, lai dalītos ar gaišām domām, prieku un labiem darbiem. Protams, dāvanu drudzis, ko jau jūtam sociālajos tīklos, veikalu reklāmās un ģimenēs, domājot, kā iepriecināt sev tuvos cilvēkus, jūtams ik uz soļa. Par sevi varu teikt, ka šogad vēlos sagādāt dāvaniņas, kas asociējas pašai ar  ziemu, eglīti, mājas smaržu un gaismu. Kas tas būs? Domas raisās, plūst un virpuļo kā baltais sniedziņš aiz loga.  Lai iepriecinātu mūsu pilsētas iedzīvotājus, kopā ar jauniešiem no  kluba "13.pirmdiena" aicināsim zīmēt atklātnītes ar sirsnīgiem novēlējumiem akcijā "Radi svētkus sev un citiem", kuras izdalīs  jautrie rūķi, lai sirsnīgie novēlējumi, mūs visus tuvina, stiprina un dara laimīgākus. Jaunieši aktīvi darbojas pie projekta izstrādes, lai nākamajā gadā jauniešiem piedāvātu interesantas aktivitātes. Visiem zināms, ka labie darbi vairo nākamos labos darbus! Mīļie iedzīvotāji, lai mums visiem gaiši Ziemassvētki un Laimīgs Jaunais gads!


Vega Karole: Mūsu ģimenei Ziemassvētki ir skaistākie un mīļākie svētki! Runājot par dāvināšanas prieku, tad pērkam to, ko kāda sirsniņa ir austiņā pačukstējusi. Tas par abām mazmeitām, paši sev dāvinām, kaut ko noderīgu samniecībā. Veikalu piedāvājums ir diezgan bagāts un ir plašas iespējas izvēlēties. Par tēriņiem ir tā, citreiz sanāk lielāki,  citreiz mazāki,tas ir atkarīgs no dāvanu izvēles. Kādi būs šogad, vēl nezinu.

Komentāri (0-1/1)

  • Skolnieciņš
    09.12.2022 20:13
    Kristiešu Ziemassvētki nav latviešu svētki. Ziemassvētku laikā, t.i., pirms kristieši rabīna Jēzus Kristus piedzimšanu pārnesa no marta uz decembri, senie romieši svinēja Saturnālijas jeb svētkus par godu Dievam Saturnam. Un šajos svētkos bija dāvināšanas prieks, protams, bez Coca-Colas popkultūras tēla Santa Klausa jeb katoļu svētā Nika. Latviešiem ir Latvju Dievi un Ziemas saulstāvju svētki. Ar cieņu, Skolnieciņš

Atstājiet komentāru