2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jautājam: Kāds ir Jūsu mīļākais Ziemassvētku dzejolītis un, ko novēlāt citiem šajos svētkos?

Jautājam: Kāds ir Jūsu mīļākais Ziemassvētku dzejolītis un, ko novēlāt citiem šajos svētkos?


Ineta Survillo: Man ļoti iepatikās Guntara Rača dzejolis: Neraudi sniegpārsliņ, Ziema ir auksta. Še, ledus spilventiņš! Še, mana plauksta! Bet tu man saki, Un balss tava lūzt - Sniegpārslas neraud, Sniegpārslas kūst. Novēlu visiem gaišus un mierpilnus ziemassvētkus! Radošu un panākumiem bagātu 2023.gadu!


Vadims Hotuļovs: Konkrēta Ziemassvētku dzejoļa, kas man patiktu vairāk par citiem man nav. Manuprāt, jebkurš dzejolis par Ziemassvētkiem ir skaists. Šie ir īpaši un skaisti svētki, lai mums sirdī ir gaiši un silti, lai katram no mums nepietrūkst glāstu, un davināsim cits citam ne tikai skaistas dāvanas, bet arī uzmundrinošus vārdus, un apskāvienus. Sirdsiltus Ziemassvētkus!


Anta Klints: Mans un manu bērnu ziemas dzejolis ir Dzidras Rinkules- Zemzares "Ziemas miegs": Zaķēns mežā ezi sauc: kur gan palicis mans draugs? Sniegi snieg un puteņo! Kā lai tagad atrod to?... Svētku laiku var salīdzināt ar stāstu. Prieks, ka stāsts sākas, gaidīšanas laiks, spriedzes brīži dāvanu izvēlē un sagatavošanā un Ziemassvētki, ar gaismu, apskāvieniem un sirdsbučām. Sajūtiet Ziemassvētku siltumu kopā ar saviem mīļajiem!


Sandra Aldiņa: Mani mīlakie dzejolīši ir divi, kurus mācīju saviem bērniem - tos arī pati skaitu: Antons Austriņš "Sals uz Daugavas " ar 36 rindiņām, un Aspazija "No Ziemassvētku kamoliņa" ar 28 rindiņām. Šie dzejolīši ir īsts izaicinājums galvas smadzenēm, bet tās taču ir jātrenē. Šos dzejolīšus skaitīja arī mans krusttēvs, kas izraisīja lielu izbrīnu, ka tā var iemācīties no galvas vecumā, tas deva man cīņas sparu iemācīt tos bērniem un reize arī sev. Citiem vēlu: Tik baltu kā ziemas sniegu, Tik siltu kā saules dienu, Lai rūķīši atnes jums prieku, Kas svētkos nekad nav par lieku!


Rasma Draška: Nebiju domājusi, kurš mans mīļākais Ziemassvētku dzejolis /dziesmiņa, bet ja skatās caur sniegoto un sarmoto gadu desmitiem, tad "Reiz mežā dzima eglīte" ir saulainākās bērnības atmiņas, kas pirmais nāk prātā. Mana mamma (92 gadi) vēl zina skaitīt dzejoli: "Sniega vāli veļas, sniegavīrs uz kalna ceļas..." - Atašienes skolā mācīts un palicis atmiņā uz visu mūžu. Vēlu radīt gaismu sev apkārt: ģimenes pavardos, māju logos un pagastu ciematos, lai redz, ka Latvijā ir cilvēki un tā piesaistīt vairāk gaišuma.

Komentāri (0-3/3)

  • ES
    25.12.2022 20:03
    Ziemassvētkos neviens neko otram nenoveļ! Varbūt krievi veļ.
  • Skolnieciņš
    25.12.2022 11:19
    Katrs cilvēks drīkst ticēt, kam vien vēlas, ja tas rupjā veidā nepārkāpj Krimināllikumu. Ticības brīvība ir svēta. Piemēram, es esmu pagāns. Bet man nepatīk, ka kristiešu mācītāji strādā kazarmās. 5. kristietības bauslis saka: «Nenogalini!». Bet kristiešu garīdznieki pelna naudu ar militāro dienestu un zināmā veidā apgāna kristiešu tikumīgās vērtības ar militārismu. Tā ir sava veida kristietības zaimošana, jo tas ir pretrunā ar Jēzus Kristus sludināto mīlestību.
    Ar cieņu, Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš™ Skolnieciņš
  • Skolnieciņš
    25.12.2022 11:00
    Lai kristieši tic Jēzum Kristum, tās ir kristiešu cilvēktiesības. Bet es uzskatu, ka valsts nevelta pietiekamas pūles, lai ievērotu pagānu (daudzdievju) likumīgās tiesības. Es uzskatu, ka latviešiem ir jāpraktizē dievturība – ticība Latvju Dieviem. Tas ir mans subjektīvais viedoklis. Valstīj ir jāpauž atbalsts arī neopagāniem. Mēs taču dzīvojam mūsdienu Eiropā, nevis viduslaikos. Ar cieņu, Skolnieciņš ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)

Atstājiet komentāru