2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jautājam: Cik lielā mērā ziemas mēnešos maksa par elektroenerģiju un apkuri ietekmē ģimenes budžetu?

Jautājam: Cik lielā mērā ziemas mēnešos maksa par elektroenerģiju un apkuri ietekmē ģimenes budžetu?


Gunta Šmita:
Elektrībai samazinājums ir apsmiekla vērts. Labi ka vismaz tos 30 eiro piemet. Citādi nepietiktu. Man par elektrību ir jāmaksā maz, jo mājā visur ir ekonomiskās spuldzes. Darbojas tikai ledusskapis. Interesants fakts par siltuma piegādi mājām. Siltumtīkli dod konstantu temperatūru apmēram plus mīnus 64-66 grādi. Dzīvokļos, ja ir ārgaisa temperatūra mīnus 10 grādi ir auksts. Mēs kooperatīvajā mājā “griežam uz augšu” megavatstundas, mums cena par siltumu kāpj, bet siltumtīkliem nekas nemainās, kā aukstā tā siltā laikā vienāda temperatūra. 


Inga Strause: Dzīvoju privātmājā. Apkure ir malkas un to šai ziemai sagatavojām jau pagājušajā pavasarī. Jāpiebilst, ka  cena malkai, sagādājot šai sezonai, bija augusi par 100%, salīdzinot ar cenu 2021.gadā. Ja pirms pāris gadiem tā maksāja 250 vai 260 eiro par 10 kubiem tad pērn bija no 500 eiro un augstāk. Par elektrību pagaidām nav skaidrs, jo atnācis tikai viens izlīdzinātā maksājuma rēķins, kas atšķiras no iepriekšējā par 10 eiro. Varbūt būs pārsteigumi vēlāk. 


Anita Bartusa: Teikšu godīgi, mana pensija ir 316 eiro. Man ir trūcīgās personas statuss un pašvaldība un valsts sniedz atbalstu, ja tā nebūtu nezinu kā iztiktu un rēķinus samaksātu. Paldies Salas sociālajai darbiniecei Daigai Dzērvei. Ļoti rūpējas un palīdz arī bērni, viņu atbalsts ir nozīmīgs. Iztikšanu nodrošina arī mazdārziņā izaudzētais. Dzīvoju un ceru uz labākiem laikiem. 


Rudīte Kļaviņa: Elektroenerģijas cenu pieaugums manā mājsaimniecībā nav tik būtisks, aptuveni 15-20%, jūtams arī valsts atbalsts OIK maksājuma atcelšānā, bet apkures sadārdzinājums manā īpašumā, kas notiek darbinot granulu apkures katlu gan ir ļoti milzīgs, aptuveni trīs reizes dārgāk, jo granulu cenas ir ļoti kāpušas. Šajā gadījumā nekādu atbalstu no pašvaldības neesmu saņēmusi, kaut arī čekus par granulu pirkšanu esmu iesniegusi.


Jautrīte Grunte:  Mēs ģimenē esam divi un saliekot kopā ikmēneša ienākumus, pirmkārt nomaksājam visus rēķinus. Tie ir paaugstinājušies , bet tā ir bijis katru ziemas sezonu. Šajā sezonā apmēram par 50%. Grūti un nesaprotami ir izsekot līdzi, kādu atbalstu un, cik saņemam no valsts.

Komentāri (0-4/4)

  • ja kas
    27.01.2023 21:16
    Rita:
    Liepu ielas ,,renovētajā" mājā par apkuri vienistabas dzīvoklī - 95 EUR!
    Kapeikas...
  • Rita
    27.01.2023 19:21
    Liepu ielas ,,renovētajā" mājā par apkuri vienistabas dzīvoklī - 95 EUR!
  • Dzīve
    27.01.2023 11:59
    Spēka gados cilvēki vēl kaut kā grozās. Šo jautājumu vajag uzdot plus mīnus astoņdesmitgadniekiem! Kā viņi izdzīvo? JL vienā no video sižetiem glābēji vecu babuļku kalošās pa dziļu ūdeni veda no applūdušas mājas pie dambja. Nez kā viņai iet? Vai ir uz kā sausa gulēt un sausa malka ko kurināt?
  • Krišjānis
    27.01.2023 11:40
    Skatos Viesītes ielai 39 ļoti ...LAIMĒJIES - saņemot rēķinu par ...APKURI decembrī - par 2-istabu dzīvokļa apkuri jāmaksā ... NIEKA - 174,76 eiro ... No prieka var pat ...apčurāties... Laikam jāsaka - Sveiciens siltumtīklu ...klauniem ...

Atstājiet komentāru