2024.gada 16. septembris

Asja, Asnate, Dāgs, Dārgs

Jautājam: Vai atceraties savu pirmo skolas dienu pirmajā klasē?

Jautājam: Vai atceraties savu pirmo skolas dienu pirmajā klasē?


Vija Stiebriņa:
Atceros labi pirmo skolas dienu! Gāju ar vienu no māsām 7 km kājām! Priecājos, ka vajadzēja noskaitīt kādu pantiņu! Nu protams, ka deklameju: Šurp grāmatas uz skolu, es būšu teicamnieks....utt.! Četrus gadus mācījos apvienotajā klasē, kur bijām no 1.kl.lidz 4kl.pa 3 vai 4 skolēni un bija viena brīnišķīga skolotāja. Tur arī tika likti pamati manai pedagoģiskajāai darbībai nu jau šogad 50 septembris! Visiem mācību procesā iesaistītajiem novēlu iecietību vienam pret otru, mācīties sarunāties un vienam otru sadzirdēt, veiksmi un izturību nemitīgo reformu laikā!


Kristaps Zarinieks: Nekādās tādas super lielas atmiņas nav palikušas, bet noteikti atceros, ka mums tika foršākā klases audzinātāja, kurai viss bija tikpat jauns cik mums. Sveiciens Ilzei Čeverei! Bet skolas censoņiem novēlu gribasspēku un rast motivāciju, tam visam ko dara, tad jau būs ok.


Edīte Kāpostiņa: Skolas dienu atceros ļoti spilgti. Mana pirmā audzinātāja bij Solveiga Grauziņa, tagad Solveiga Felss. Ļoti jauka, mīļa audzinātāja, kas deva pirmās zināšanas dzīvei. Pirmais, kas nāk prātā, atceroties pirmo skolas dienu, ir lielais 1.vidusskolas korpuss, kas toreiz 1979 gadā tika nodots ekspluatācijā. Mācības uzsāku jaunā skolā. Mans moto: Mācīties, tas nozīmē augt. Lai  veiksmīgs Jaunais zinību gads!


Žanna Ivanova (Foto no 1.klases): Nevarēju sagaidīt 1.septembri. Ar mugursomu staigāju visu nedēļu pa pagalmu. Mana skola bija Rīgas 80. vidusskola. Pirmā skolotāja - Margarita Kurčatova, tikai siltas atmiņas par viņu, bija kā mamma, gudra, ļoti atsaucīga un nekad nepacēla balsi. Gāju ar milzīgu gladiolu pušķi, visa ģimene pavadīja, arī vecvecāki, jo man bija uzticēts skaitīt dzejoļi visas skolas priekšā. Skolotājiem novēlu izturību, jūtīgumu pret bērnu dvēselēm, Skolēniem - cienīt skolas dienas un paņemt no zināšanām visu iespējamo.  Vecākiem - palīdzēt un atbalstīt savu bērnu.  


Aiva Jakubovska (Foto no 1.klases): 1980.gada 1.septembrī, Ābeļu skolā mūs 13 pirmklasniekus sagaidīja smaidīgā, sirsnīgā un vienmēr atsaucīgā skolotāja Paulīna Eglīte. Ar satraukumu sirsniņā, Ābeci un gladiolu rokās mēs tiekam sveikti un uzņemti Ābeļu skolā. Apkārtnes skaistums, klusums un miers dod neizsakāmu enerģiju jaunām zināšanām. Mana pirmā skola – miera osta ar skaistām bērnības atmiņām un gleznaino Daugavas skatu! Skolotāj, jaunajā mācību gadā esi bagāts ar iedvesmu savam sirds darbam! Vecākiem novēlu būt sadarbībspējīgiem, bet skolēniem uzkrāt jaudīgu zināšanu bagāžu un iemantot draudzību skolas biedru vidū!


Sandra Miņkova: Savu pirmo skolas dienu atceros ļoti labi - tā bija 1.d klase Jēkabpils 1. vidusskolā. Klases audzinātāju sauca Velta Stradiņa. Mēs bijām liela klase, prieks mijās ar satraukumu, bet bija ļoti pacilājoša un atbildīga sajūta. Bērniem jaunajā mācību gadā novēlu būt draudzīgiem, izpalīdzīgiem, vecākiem un skolotājiem - izturību un dzīves gudrību.

Atstājiet komentāru