2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Aculiecinieks: Kāpēc iedzīvotājiem jāmaksā par mājas remontadarbos izlietoto elektroenerģiju? (FOTO)

Aculiecinieks: Kāpēc iedzīvotājiem jāmaksā par mājas remontadarbos izlietoto elektroenerģiju? (FOTO)

Ar Radio1.lv sazinājās Jēkabpils, Pils rajona 56 mājas iemītnieki un stāstīja, ka jau trešo dienu no elektrības ievada mājā remontdarbiem, ko veic Pils rajona namu pārvalde, tiek ņemta elektrība.

 

Iedzīvotāji pauda satraukumu, ka tas palielinās viņu augusta rēķinus maksai par elektrību.

 

Sazinājāmies ar Pils rajona namu pārvaldes priekšnieku Mihailu Aleksejevu, kurš paskaidroja, ka remontdarbu laikā patērētais elektrības daudzums ir minimāls un būtiski iedzīvotāju rēķinus nesadārdzinās. Viņš sacīja, ka ēkai Pils rajonā 56 tiek veikts balkona ārkārtas remonts, jo tas bijis avārijas stāvoklī. Iepriekš konstatēts, ka nodrupis gabals no balkona un drupšana turpināsies, ja netiks veikts remonts.

 

Lai piekļūtu pie balkona trešajā stāvā nepieciešamas sastatnes, kuras piestiprina pie mājas ar enkuriem, lai strādniekiem būtu droši uz tām atrasties. Šim nolūkam nepieciešams mājas sienā izurbt kopumā 12 caurumus. Tāpēc arī ņemta elektroenerģija.

 

Mihails Aleksejevs norādīja, ka urbis vienā dienā nepatērējis vairāk elektroenerģijas, kā vienas tejkannas uzvārīšanai. Turklāt šie darbi bija saskaņoti ar mājas vecāko. Gan ēka, gan balkoni ir kopīpašums, tāpēc par nedaudzajiem patērētajiem kilovatiem būs jāmaksā iedzīvotājiem kopīgi. Taču patēriņš esot minimāls, jo trijās dienās, kurās ritējuši darbi urbis katrā no tām izmantots 15 minūtes, kopumā 45 minūtes.

 

Tāpat arī Mihails Aleksejevs piebilda, ka iedzīvotājiem ar neskaidriem jautājumiem vispirms jāvēršas namu pārvaldē un tikai pēc tam, ja netiek rasts risinājums – jāmeklē žurnālistu palīdzība.

 

Atstājiet komentāru