2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Aculiecinieks: Jēkabpils pilsētas kapos krusti un kapu kopiņas ieaugušas zālē (FOTO)

Aculiecinieks: Jēkabpils pilsētas kapos krusti un kapu kopiņas ieaugušas zālē (FOTO)

Ar portālu Radio1.lv sazinājās jēkabpiliete Rita, kas pauda neizpratni, kāpēc šovasar netiek kopti Jēkabpils pilsētas kapi.

 

“Tūlīt pa labi aiz vecās kapličas, kas ir netālu no manu tuvinieku kapu kopiņām ir vecie kapi, kurus katru vasaru kopa SIA “Jēkabpils pakalpojumi”, izpļaujot zāli. Šogad tas netiek darīts un kapu kopiņas ir ieaugušas zālē līdz pat krustu galiem. Vai tiešām nav iespējas sakopt pilsētas kapus?” jautā Rita.

 

Sazinājāmies ar SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētāju Jāni Hauku, kurš skaidroja, ka šovasar kapi nav izpļauti laika un darbaroku trūkuma dēļ. Taču līdz rudenim noteikti veco kapu teritorija tiks izpļauta, lai zāle nepārvēršas kūlā.

 

Jānis Hauka stāstīja, ka uzņēmumā strādā seši pļāvēji un zāle tiek pļauta gan ar minitraktoru, gan lielo pļāvēju, gan ar roku zāles pļavējiem. Līdzteku tiešajiem darbiem pilsētas parku un skvēru uzturēšanā, uzņēmuma pļāvēji palīdz izpļaut arī vairākas pilsētas teritorijas, kas vasaras pirmajā pusē bija Jēkabpils pilsētas pašvaldības dienestu pārziņā. Beidzoties iepirkuma līgumam ar firmu, kas veica pļaušanu, šie darbi uzticēti SIA “Jēkabpils pakalpojumi”.

 

Jānis Hauka piebilda, ka nesen pļaušana pabeigta Kapeles kapos,  viņš nezināja pateikt kad, bet solīja, ka aizaugušās vietas Jēkabpils pilsētas kapos tiks izpļautas.

Atstājiet komentāru