2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Iedzīvotāji: Kāpēc uz pievedceļa pie jaunās kapličas izvietota aizsargbarjera?

Iedzīvotāji: Kāpēc uz pievedceļa pie jaunās kapličas izvietota aizsargbarjera?

“Nedēļas sākumā devos uz Jēkabpils pilsētas kapiem, lai šajā sausajā laikā aplaistītu ziedus un augus uz tuvinieka kapu kopiņas. Mani sagaidīja pārsteigums – aiz jaunās kapličas ceļš slēgts – priekšā aizsargbarjera. Līdz mana tuvinieka kapu kopiņai ir krietns gabals ko iet, līdz šim izmantoju pievedceļu, lai piebrauktu tuvāk, šobrīd šī iespēja liegta. Protams, man nav nekādu problēmu ceļu tālāk mērot kājām, taču ko darīt gados veciem cilvēkiem vai arī gadījumos, kad jāaizved līdz kapu kopiņai apmale vai cits labiekārtošanas priekšmets?” jautā jēkabpiliete Rudīte.

 

Radio1.lv saņēma arī vairāku citu jēkabpiliešu zvanus, kuri bija izbrīnīti par aizsargbarjeru pilsētas kapos, kas liedz turpināt ceļu līdz kapu kopiņām.

 

Iedzīvotāji arī pauda neizpratni, kāpēc ir slēgts šis ceļš, ja cits, kas ar šo krustojas virzienā pa kreisi ved uz Zaļo ielu un pa to, lai arī ar līkumu, bet var nokļūt tālāk kapsētā. Līdzarto rodas jautājums, kāpēc slēgt vienu ceļu, ja pa citu var braukt tur, kur aizsargbarjera neatļauj.

 

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs Jānis Hauka sarunā ar Radio1.lv skaidroja, ka lēmums, slēgt kapu pievedceļu, pieņemts, lai lieki netiktu braukāts pa pilsētas kapiem.

 

“Diemžēl iedzīvotāji pamanījās ne tikai braukāt bēru ceremoniju laikā, traucējot bēriniekus, bet pat pamanījās kapos mazgāt mašīnas, kas pilnībā nav pieļaujams,” saka Jānis Hauka.

 

Viņš norāda, ka diemžēl ir autovadītāji, kas neraugoties ne uz ko turpina braucienu arī tad, ja nākas traucēt bēru ceremoniju vai atvadu brīdi. Tāpēc nolemts slēgt ceļu, kas ved dziļāk kapsētā, jo tā nav vieta, kur ikviens var braukāt šurpu turpu, kad vien iepatīkas. Drīzumā tiks slēgts arī otrs ceļš pa kuru patlaban, lai arī braucot ar līkumu, var nokļūt aiz aizsargbarjeras.

 

“Aizsargbarjera ir izvietota transportlīdzekļu plūsmas kontrolei,” piebilst Jānis Hauka.

 

Viņš norāda, ka gadījumos, kad kapsētā dziļāk ir jānokļūst gados vecākam cilvēkam vai arī cilvēkam ar kustību traucējumiem, kā arī gadījumos, kad tuvāk kapu kopiņai jāaizved kapu apmalīte, piemineklis vai citi labiekārtošanas priekšmeti, ko nevar aiznest, sazinoties ar kapu pārzini Ivetu Krumpāni vai viņas vietnieci Evu Mūrnieci, aizsargbarjera tiks noņemta. Abas darbinieces ir sastopama Jēkabpils pilsētas kapličā.

 

Aizsargbarjeras izvietošana uzņēmumam SIA “Jēkabpils pakalpojumi” izmaksāja 200 eiro.

Komentāri (0-5/5)

  • kapu svētki
    02.07.2018 18:25
    Un kā tad ar kapu svētkiem? Kur lai liek tās mašīnas tanī laikā? ar to stavvietu kura ir blakus- stipri par maz.
  • Doma
    02.07.2018 18:25
    Stulbums!!!! Varbūt to barjeru aizvērt tikai bēru procesijas laikā?
    P.S.
    Cik esmu vedis radus sakopt kapus - NE REIZI neesmu redzējis mašīnu, kas traucētu bēriniekiem!!!!!!!!!!!!
  • Kika
    02.07.2018 18:25
    Vai tik tām divām sievietēm neapniks virināt tās barjeras :)
  • anna
    02.07.2018 18:25
    Kapus sakopt braucu p'ec darba ar vecmammu. Kas atv'ers barjeru 18.00 vai Hauka pats??
  • laima
    02.07.2018 18:25
    Šaubos gan, ka bez jēgas kāds tāpat vien braukā pa kapsētu.Vai Haukas kungs nepateiktu, kur turpmāk varēs novietot automašīnu? Pie jaunās kapličas? Tur netraucēs?

Atstājiet komentāru