2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Aculieciniece: Jēkabpils lielveikals “Maxima XX” izspēlē joku ar riekstiem

Aculieciniece: Jēkabpils lielveikals “Maxima XX” izspēlē joku ar riekstiem

Portāls Radio1.lv saņēma vēstuli no kādas jēkabpilietes, kura trešdienas rītā piedzīvoja nepatīkamu pārsteigumu lielveikalā “Maxima XX” Jēkabpilī, Brīvības ielā.

Viņa raksta: “No rīta pa ceļam uz darbu iegriezos lielajā Maximā Brīvības ielā. Ejot pēc piena produktiem, ievēroju, ka pie vītrīnas, kurā atrodas rieksti drūzmējas veikala pārdevējas. Ieinteresēja, ko viņas tur dara. Izrādījās zemesriekstiem fantastiska cena – tikai 19 santīmi kilogramā un darbinieces steidza saujām grābt riekstus. Pagaidīju kādu brītiņu, līdz arī tiku pie krietni vien iztukšotā stenda, taču man pietika. Bija palicis vismaz vēl pāris kilogramu riekstu un vienu no tiem iebēru sev. Ejot tālāk pa veikalu, ievēroju, ka pārdevējas cita citai padod ziņu par lētajiem iekstiem un steidzas uz stenda pusi, lai arī tiktu pie šī našķa. Es vienai no pārdevējām uzjautāju, kāpēc tik lēti? Varbūt ar tārpiem. Man atbildēja, ka rieksti labi un tādi arī viņi izskatījās, bet tiem beidzies termiņš, tāpēc tiek realizēti tik lēti. Ielikusi grozā dažādas preces devos pie kases. Liels bija mans pārsteigums, ka kasiere par riekstiem aprēķināja nevis 19 santīmus par kilogramu kā bija uz cenas pie riekstiem, bet gan pilnu maksu – 2,79 eiro par kilogramu. Protams varēju nomest riekstus un aiziet, bet es to neizdarīju, jo kas paņemts, tas paņemts un apmēram 30 centu vietā par riekstiem, kas nocenoti, samaksāju ap trīs eiro. Trīs eiro nav milzu summa un ne par to ir runa, bet gan par faktu, ka pircējs tiek rupji maldināts. Par attieksmi pret savu klientu. Biju ļoti nikna. Uz maniem jautājumiem, kas notiek, kāpēc tāda krāpšanās, kasiere mulsi skaidroja, ka viņa te neko nenosaka un vēl pirms brīža rieksti tiešām bijuši pa 19 centiem kilogramā, bet tagad vairs neesot un kase neļaujot izsist tādu cenu. Jautāju, kur varu sastapt veikala vadītāju, kasiere atbildēja, ka viņas nav un šodien nebūs un, ka vispār šodien veikalā nebūs neviena atbildīgā, tikai darbinieki. Kasiere vairākkārt mēģināja izsist riekstu cenu ar atlaidi, bet katru reizi kases aparāts rādīja pilnu cenu. Samaksājusi un paņēmusi pirkumus, sadusmota jau devos prom, kad pamanīju pie citas kases stavām “Maxima” darbinieces, kas arī bija sagrābušās lētos riekstus. Kad pienāca viņu kārta, kasiere viņām pačukstēja, ka kasē vairs neesot tādas cenas kā 19 santīmi un es redzēju, kā veikala darbinieces riekstus atlika malā, nosakot, ka vēlāk aizies izbērs atpakaļ stendā, jo preci par pilnu cenu tās nevēlējās iegadāties. Acīmredzot Jēkabpils “Maxima XX” vadība šādā veidā pircējus ķer uz muļķa, uzliek mistiski zemu cenu un kad plaukts izgrābts, bet pircēji vēl veikalā, jo neba jau pēc riekstiem vien iets uz veikalu, ātri nomaina cenu kasē. Protams, daudzi nomet šādu preci un aiziet, bet daudzi, kā es, tomēr nopērk. Aicinu un brīdinu visus pircējus neuzticēties Jēkabpils “Maxima XX” cenu atlaidēm un pirms, ko iegādāties ar atlaidi, rūpīgi pārbaudīt vai tā atbilst patiesībai, jo var gadīties, ka ar tām jūs vienkārši tiekat ķerti uz muļķa.”

Aculiecinieces foto

Komentāri (0-10/36)

  • Tiina
    02.07.2018 18:32
    Nepatīkami uzklausīt šādus cilvēkus, kuri nevar pierādīt lietas būtību, ......19 cent par 1 kg. ----?! :o
  • Laura
    02.07.2018 18:32
    Var redzet ka sieviete nav strādājusi veikalā un nesaprot ka viss iet caur sistēmu un ka pašas nevar nomainīt cenu 1 minutē, taka vakar dzimušas varētu padomāt ka visi tik cenšās visus appist, izaudziet vienreiz
  • !?!?!?!
    02.07.2018 18:31
    Parādi kaut vienu tārpu vai pierādi ka termiņš beidzies! Uz visiem sveramajiem produktu cenām ir termiņi! Ja jūs neredzat to,nu tad MAXIMA XX nav vainīga,jāiet tik pie okulista!
  • !?!?!?!
    02.07.2018 18:31
    Baiba:
    Bet kā ar preces termiņu? Labi, cena mainījās sekundēs, bet preces termiņš?!

    Preces termins vienmer ir uz zenas! Panem brilles un paskaties!!!!
  • Mchaaa
    02.07.2018 18:31
    Nu man arī interesanta pieredze Jēkabpils xx maximā.
    Aizbraucu nopirkt rubeņu vistu. Jocīgi likās, ka pārdevēja aizskrēja to iesaiņot uz otru galu bez maz vai.
    Satinusi nez cik papīros nesa atpakaļ. Svars- 1.300kg.
    Atbraucu mājās,attaisu vaļā- nav viena stilba :D
    Nosvēru, 0,900 kg.


    Laikam jau pārdevējai ļoti gribējās ēst,ka kāju nogrieza :D
    Čeku jau nesaglabāju,nospriedu, ka nav jau žēl.. Lai jau ēd :D

    Tā kā-uzmanieties..tur tādi kadri strādā :)
  • vizstra
    02.07.2018 18:31
    Cien. pircēji! Ko vārāties ,kā putras katlā? Nu neiepērkaties Maxima. Ejiet uz citiem veikaliem. Jēkabpilī izvēle liela. Arī mūsu pašu Latvijas veikali ir. Bet tā ir tam latvietim! Ka tikai kādu pagrauzt.
  • ha
    02.07.2018 18:31
    Šādi krāpjas ne tikai MAXIMA, Beta arī.Uzliek,ka akcija,bet kasē čekā pavisam cita cena.Uz jautājumiem neatbild,bola tikai acis.SUPER NETO piemēram- ir cena uz iepakojuma preci-pie. iepakojums maksā 1,20- kasē liek uz svariem un aprēķina cenu uz svaru. Nav jau liela starpība, bet pats iepakojums sver,var būt arī kāds grams vairāk. Bet-cepa taču tirdz. zālē ir uz gab.
    Te dažai ,kas raud ,ka darbs grūts- nu,sēdi mājās.Kuram tagad viegli?Mums naudu pelnīt viegli ,lai Jūsu darba devēji ar šmaukšanos pelnīt varētu vai Jūs savus iztrūkumus slēptu?
  • Es
    02.07.2018 18:31
    Nav jau pirma reize. Man ari ir gadijies jekabpili maxima kad ar bernu apgerbu sadi megina apkrapt bet ieraudziju kad jau čeks izsists un kauns atpakaļ likt bija , tapec panemu. Ari ir gadijies ar sadzives precem, kad panem un aizej pie kases un atskiras cena , un pasaka ka vienkarsi nau apmainita cena bet kad aizbrauc pec paris dienam vel joprojam cena ar atlaidi. Visi megina nopelnit ka mak un katram gribas sanemt lielaku algu. Bet tas nau vienmer var ari tur nopirkt ar lielam atlaidem soto.
  • Martinja
    02.07.2018 18:31
    Tieshi taa bija kaadaa citaa Maximaa - gribeeju nopirkt gumijas zaabacinjus meitai, cena - 4,99 €. Pie kases bija jaamaksaa 9,99 €. Uz jautaajumu, kaapeec cena neatbilst cenu ziimei veikalaa, paardeveeja paskaidroja, ka koleegje esot "aizmirsusi" nonjemt akcijas cenu, kura beigusies vakar (P.S. es iepirkos 19:00 vakaraa...) Taa kaa - taa shkjiet ir visai ejosha prakse ...
  • Neaptēstais
    02.07.2018 18:31
    Nu tad tā arī nesapratu tad Rīgas ielā vai tomēr Brīvības ielā?

Atstājiet komentāru