2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

ACULIECINIEKS: Pie Jēkabpils Ģimnāzijas tik liela peļķe, ka ne izbrist, ne apiet apkārt (FOTO)

ACULIECINIEKS: Pie Jēkabpils Ģimnāzijas tik liela peļķe, ka ne izbrist, ne apiet apkārt (FOTO)

Radio1.lv saņēma vēstuli no kādas divu Jēkabpils pamatskolas bērnu mammas, kuri mācības apgūst Jēkabpils Valsts ģimnāzijas telpās. Viņa ir neizpratnē par izveidojušos lielo peļķi pie ģimnāzijas ēkas, tieši pie pamatskolas skolēnu ieejas.

Skolēnu mamma raksta: "Peļķe ir tik liela, ka ne cauri izbrist, ne apkārt apiet, lai tiktu skolā, vajag gumijas zābakus. Turklāt šajā vietā nesen uzklāts jauns bruģis, bet par lietus ūdens novadīšanas sistēmu, acīmredzot, nav padomāts...”


Sazinoties ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētsaimniecības departamenta vadītāju Raiti Sirmoviču, Radio1.lv noskaidroja, ka par šādu problēmu ģimnāzijas teritorijā R. Sirmovičs neesot bijis informēts, tomēr uzsvēra, ka šo problēmu novārtā neatstās: “Aizsūtīsim speciālistu, lai izvērtē un lemsi kādā veidā novērst šo radušos situāciju.” Uz jautājumu, kad pēdējo reizi notikuši remontdarbi un, kādēļ veidojas šāda liela peļķe, R. Sirmovičs nespēja konkrēti atbildēt, bet norādīja, ka remontdarbi, iespējams, bijuši vairāk kā trīs gadus atpakaļ un iemeslus esošajai problēmai nevarot nosaukt.

Komentāri (0-5/5)

  • Erhi
    02.07.2018 18:32
    Kad mācijos tur, šitā bija katru gadu, takā tas ir "normāli".
  • Aija
    02.07.2018 18:32
    Nu , ko māmiņ? Nes savu bērnu !
  • Mamma
    02.07.2018 18:32
    Runājot par Jēkabpils ielām, vai Radio1 reportieri varētu, lūdzu, noskaidrot, kā droši, pa ietvi aiziet ar bērniem līdz Jēkabpils Mežaparkam? Cik dzirdēts, šī vieta tiek pozicionēta, kā ģimenei draudzīga vieta, bet diemžēl nav neviena ceļa, kas no pilsētas puses ļautu ērti un droši ar bērnu ratiem nokļūt šajā jaukajā atpūtas vietā. Ejot uz Mežaparku pa Viestura ielu, krustojumā ar Nameja ielu beidzas ietve un tālāk ar bērniem jāiet pa ceļa braucamo daļu. Otrs variants, ejot gar deviņstāvu mājām, krustojumā, atkal ar Nameja ielu, ietves nav, ejot taisni nonākam dārziņu teritorijā, kur ir zemes taciņa kalnā, kur ar ratiem izbraukt ir neiespējamā misija. Ļoti jauki, ka mums pilsētā ir tik lieliska vieta, kur pastaigāties ar bērniem, bet diemžēl nav iespējams tur droši un ērti nokļūt...
    Būšu ļoti pateicīga, ja varēsiet sniegt atbildi uz manu sasāpējušos jautājumu!
  • Anda
    02.07.2018 18:32
    Nu pelkes tiesam grandiozas pilseta,pie Viesites ielas 18 majas,tada pat situacija,kad izej no kapnutelpas,tad zud sapratne ka turpinat talak celu un tas ne tik pars vietas,bet lielaka dala pilsetas ir pludos no pat ne pilnas sutkas lietus lisanas,tad jautajums,kas ar Jekabpili butu ja lietus nedelu no vietas,bez apstajas,stipri litu....sec.Jekabpili butu pludi!!!p.s. ne no Daugavas!
  • Jana
    02.07.2018 18:32
    Jekabpilī ir vairākas vietas, kur pašvaldības dienesti netiek galā ar peļķēm, turklāt peļķes veidojaas gan pirms ielu renovācijas, gan pēc. Lielā nauda ieguldīta renovācij'ā peļķes nav mazinājusi, kur tās Rīgas un Brīvības ielā veidojās pirms renovācijas, tur tās veidojas arī tgd pēc renovācijas, piemēram Brīvības ielā pirms tā saucamās maxima mājas, vai krustojumā ar Dambja ielu, arī Rīgas ielā vairākās vietās, nemaz nerunājot par Kena parka viduci un citām vietām...... bezcerīgs gadījums...

Atstājiet komentāru