2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

ACULIECINIEKS: Kā droši nokļūt līdz Jēkabpils Mežaparkam? (FOTO)

ACULIECINIEKS: Kā droši nokļūt līdz Jēkabpils Mežaparkam? (FOTO)

Radio1.lv saņēma māmiņas jautājumu par to kā ar bērniem droši, pa ietvi, nokļūt līdz Jēkabpils Mežaparkam: “Cik dzirdēts, šī vieta tiek pozicionēta, kā ģimenei draudzīga vieta, bet diemžēl nav neviena ceļa, kas no pilsētas puses ļautu ērti un droši ar bērnu ratiem nokļūt šajā jaukajā atpūtas vietā. Ejot uz Mežaparku pa Viestura ielu, krustojumā ar Nameja ielu beidzas ietve un tālāk ar bērniem jāiet pa ceļa braucamo daļu. Otrs variants, ejot gar deviņstāvu mājām, krustojumā, atkal ar Nameja ielu, ietves nav, ejot taisni nonākam dārziņu teritorijā, kur ir zemes taciņa kalnā, kur ar ratiem izbraukt ir neiespējamā misija.”


Ar šo jautājumu vērsāmies pie Jēkabpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja vietnieka Aivara Krapa.


A.Kraps skaidro, ka tiek domāts par paplašinātu ietvju izveidi un apgaismojumu uz Viestura ielas, lai droši nokļūtu līdz Jēkabpils Mežaparku. Šogad esot bijis pat projekta iepirkums, tomēr to nav izdevies realizēt, jo darba izpildītāji pieprasījuši lielākas summas nekā pašvaldība rēķinājusies. Priekšsēdētāja vietnieks nespēja nosaukt konkrētu laiku, kad varētu sākt vides uzlabošanu, jo šobrīd visi līdzekļi tiek veltīti Bebru mikrorajona iekšējo ceļu sakārtošanai, tomēr uzsvēra, ka par jautājumu tiek domāts un iespējams, nākamgad jau nokļūšana līdz Mežaparkam būs ērtāka.


Nākotnes plānos tiek veidots arī projekts par ietvju izveidi apkārt visai Radžu ūdenskrātuvei, lai gan konkrētu laiku, kad tas tiks īstenots vēl nav iespējams nosaukt.

Komentāri (0-5/5)

  • nunu
    02.07.2018 18:32
    Pie Gaļas nama esošās gājēju pārejas praktiski visi kātotāji ignorē.
  • Ko?
    02.07.2018 18:32
    Aizej un sataisi
  • Daina.
    02.07.2018 18:32
    Mani vairāk šausmina nesakārtotais Viesītes-Nameja krustojims un tālāk kur Viesītes iela satiekas ar Zemgales ielu.Šeit jāved bērni uz bērnudārzu. Nav nevienas gājēju pārejas un ietves arī ir tikai pa pusei.
  • Angel
    02.07.2018 18:32
    Jēkabpilī vispār ir maz vietu, kur varētu pastaigāties ar bērnu ratiņiem, jo vai nu ietves ir ļoti šauras un nevar samainīties ar pretīm nākošiem cilvēkiem vai ja vēl pretī brauc māmiņa arī ar ratiem, īpaši tas ir novērojams pilsētā. Autovadītājiem uztaisa no vienvirziena ielas divvirzienu ielu, tad loģiski, ka gājēju ietves sataisa ļoti šauras, nepadomājot, ka pa tām ne tikai pārvietojas gājēji, bet arī māmiņas ar bērnu ratiņiem. :(
  • Ilona
    02.07.2018 18:32
    Es ar bērnu ratiņiem, Mežaparkā nonāku ejot gar ēbreju kapiem. Iepriekš minētie varianti ir ļoti grūti vai neizbraucami.

Atstājiet komentāru