2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Mums raksta: Jau vairākus gadus uz gājēju pārejas pie “Gaļas nama” veidojas peļķe. Kad ielu salabos?

Mums raksta: Jau vairākus gadus uz gājēju pārejas pie “Gaļas nama” veidojas peļķe. Kad ielu salabos?

Portāls Radio1.lv saņēma jēkabpilieša Māra K. vēstuli, kurā viņš raksta: “Labdien. Šāda peļķe (attēlā) ir jau vairakus gadus pie “Gaļas Nama” pārejas. Daudzi šķērso ielu neatļautā vietā. Katru gadu kaut ko šeit labo, tik jēga maza.

Pie “Fēniksa” apkārt akai vispār viss vienās bedrēs, kuras lāpa gadā pa trīs reizēm. Cerams, ka šogad kaut ko salabos. Iegriežoties pie “Maximas” ir notekūdeņu aka. Pagājušo gadu bija izrakuši, remontēja. Tagad jau atkal ir izveidojusies bedre, drīz atkal iebruks ceļš pie akas.

Dažreiz, lai tiktu ar auto līdz Viestura ielas 38a mājai, ir jaatstaj auto pie “Maximas”, jo mašīna, kas pieved preces veikalam ir aizšķērsojis visu ceļu. Garām pabraukt nevar, jo ir dziļas bedres.
Ar cieņu, Māris K.”


Atbildi sniegt lūdzām Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvniecības un komunālās saimniecības nodaļas ceļu būvinženierim Edgaram Lazdānam.

“Jēkabpils pilsētas pašvaldība informē, ka lietus ūdens atvadi no gājēju pārejas pie gaļas nama, šobrīd, nav iespējams atrisināt, jo Viestura ielā un Viesītes ielā nav lietus ūdens kanalizācijas. Satiksmes organizācija Viesītes ielā pie Gaļas nama netiks mainīta.


Ziemas sezonā bedrītes tiek labotas ar auksto asfaltu, šāds risinājums nenodrošina asfalta dilumkārtas ilgmūžību. Bedrīšu remontu ar pilno tehnoloģiju Viestura un Viesītes ielas krustojumā, pie spēļu zāles „Fēnikss”, tiek plānots veikt pēc 15. aprīļa, kad būs bedrīšu remontam piemēroti apstākļi. Šāds risinājums nodrošinās braukšanas komfortu un asfalta dilumkārtas ilgmūžību.


Pie veikala „Maxima” lietus ūdens infiltrācijas akas ir izveidojies neliels iesēdums, kas pagaidām satiksmei nav bīstams un būtu nelietderīgi šo iesēdumu remontēt tieši šobrīd. Saistībā ar infiltrācijas akas izbūves tehnoloģiju uz brauktuves, nav iespējams novērst asfalta sēšanos pie akas, jo lietus ūdens tiek novadīts gruntī, kas liek tai periodiski sēsties. Infiltrācijas aku izbūve ir dārga un atrisina lokālu problēmu, parasti, tas ir pagaidu risinājums līdz lietus ūdens kanalizācijas izbūvei.


Piebraucamais ceļš gar veikalu Maxima uz Viestura ielu 38A pieder juridiskai personai, kas ir atbildīga par šī ceļa uzturēšanu. Pēc īpašnieka noskaidrošanas pašvaldība uzdos īpašniekam ceļu sakārtot braukšanai derīgā stāvoklī,” informēja Edgars Lazdāns.

Komentāri (0-2/2)

  • Guest
    02.07.2018 18:32
    Kas te ir nokritis no mēness?
    Uz kuras ielas Jēkabpilī gadiem neveidojas peļķes?
  • Niks
    02.07.2018 18:32
    Jēkabpilī ir trīs bēdas: ziema, lietus un ceļi.
    P.S.
    Vai viena - tie, kuri tam nav gatavi....

Atstājiet komentāru