2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpilieti satrauc seksuāla rakstura piedāvājumi bērniem interneta vidē

Jēkabpilieti satrauc seksuāla rakstura piedāvājumi bērniem interneta vidē

Portāls Radio1.lv saņēma vēstuli no jēkabpilietes Līgas, kura raksta, ka viņai satraukumu rada kāda persona, kas populārajā interneta vietnē draugiem.lv spēlē “Avatarija” regulāri izsaka seksuāla rakstura piedāvājumus bērnim.

“Pēdējo nedēļu laikā, pievēršot uzmanību tam, ko mans bērns dara internetā, esmu ievērojusi, ka apmēram ap diviem dienā, laikā, kad bērni ir jau mājās no skolas, bet vecāki vēl darbā, spēles čatā parādās spēlētājs ar niku Toms, kas piedāvā skaipā aplūkot viņa locekli un ierasties pie viņa mājās. Turklāt šo vienu teikumu spēlētājs kopē vairākas reizes,” raksta Līga.

Viņa piebilst, ka Toma profilu nevarot aplūkot, jo nav nedz viņas, nedz arī viņas septiņgadīgā bērna draugu lokā. Līga, ar ekrānšāviņu ir izveidojusi vairākas bildes, kurās redzams spēles dalībnieka Toma teksts. Viņa ar iesniegumu un šiem attēliem vērsās Jēkabpils policijas iecirknī, jo vēlējās, lai Toms, kas bērnu spēlē izsaka nepiedienīgu piedāvājumu, tiktu atklāts un un saskaņā ar Latvijas likumdošanu tiktu saukts pie atbildības vai vismaz nonāktu policijas redzeslokā, jo, pēc viņas domām, ziņojot par to draugiem.lv, Toma profils šajā spēlē vai vietnē vienkārši tiktu bloķēts un viņš savas apšaubāmās darbības turpinātu kādā citā vietā internetvidē. Taču policija ilgstoši nesniedzot atbildi.

Portāls Radio1.lv pagājušās nedēļas nogalē sazinājās ar Jēkabpils policijas iecirkņa priekšnieku Zigmundu Januševski, kurš apstiprināja, ka pirms nedēļas ir šāds iesniegums saņemts un notiekot izmeklēšana. Tās gaitā esot jānoskaidro vai persona, kas slēpjas aiz nika Toms nav saistīta vēl ar citām līdzīgām darbībām un vai šeit ir saskatāms noziegums. Sīkākus komentārus par izmeklēšanu Zigmunds Januševskis nesniedza.

Šīs nedēļas sākumā beidzot jēkabpiliete Līga saņēma policijas atbildi, ka šajā gadījumā noziegums vai draudi bērniem neesot saskatāmi, jo persona, kas slēpjas aiz nika Toms publiski piedāvā apskatīt savu locekli nevis dzimumlocekli un tas nozīmējot, ka viņš varbūt piedāvājot iepazīties ar kādu savas ģimenes locekli un šāda teksta dēļ, kādu Toms rakstījis bērniem paredzētā internetvidē, viņu sodīt nevarot.

Līga bija neizpratnē par šādu skaidrojumu un aicina vecākus pievērst vairāk uzmanības internetvidei, kurā darbojas viņu bērni.

 

avatarr

Komentāri (0-5/5)

  • Madara Marta
    02.07.2018 18:32
    Nevis policija naiva, bet gan zina, kā likums to var pagriezt ;)
    Vienīgi- ģimenes ģocekli neviens atseviški par locekli nesauc. :D
    Taču fakts kā tāds, ka ir iespēja, ka tur kāds ākstās, un beigās parādīs roku vai kāju( pati esmu tā darījusi- web čatā piedāvājot parādīt krūtis, bet tad pagriežot kameru, un parādot blakus esošā puiša krūtis..stulbi un sīkums, jā.. taču smējāmies mēs, un smējās 'apčakarētie').
    Un vēl ir iespēja, ka 'Toms' ir mazs un nogribējies puisītis. Principā tur kādam vajadzēja notestēt un apskatīties, ko tad īsti tur rāda( ne bērnam, bet kādam izmeklētājam, vai kam tādam). Tad gan tur būtu pagrūti pēc tam pateikt, ka gribēja ko citu rādīt.
  • Bobiks
    02.07.2018 18:32
    Vārdam loceklis ir daudz un dažādas nozīmes un katrs cilvēks domā domā pēc savas samaitātības pakāpes.
  • !!!
    02.07.2018 18:32
    Cik mūsu policija naiva, nezina kas ir loceklis.
  • irons
    02.07.2018 18:32
    Kura grib redzēt mūsu firmas valdes locekli?
  • kristīne
    02.07.2018 18:32
    Tādu atbildi tik mūsu policija var sniegt.

Atstājiet komentāru