2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Iedzīvotāja: Vai tiešām Pils rajona namu pārvaldei traucēja bērnu smilšu kaste? (FOTO)

Iedzīvotāja: Vai tiešām Pils rajona namu pārvaldei traucēja bērnu smilšu kaste? (FOTO)

Portāla Radio1.lv redakcija saņēma vēstuli no Pils rajona iedzīvotājas Ilonas, kura pauž savu sašutumu, ka mājas pagalmā likvidēta bērnu rotaļām domātā smilšu kaste, kas šajā vietā atradās gadiem ilgi.

Lūk vēstule no Ilonas: “Labdien! Trešdien no rīta pamodos no traktora radītās skaņas un ieraugot, ka pēdējo bērnu prieku Pils rajona namu pārvalde atņem, tiešām pārņēma dusmas. Mūsu pagalmā tika noņemta smilšu kaste, kura gadu gadiem te atradās un bērni tajā spēlējas. Šī kaste bija vēl īpaša bērnu vecākiem, jo viņa atradās starp 4 mājām, kur vecāki varēja atrodoties mājas, mierīgi vērot no loga kā bērni rotaļājas smilšu kastē. Tagad bērniem īsti pat nav kur spēlēties, izņemot maziņu kastīti kas atrodas aiz visām mājām un, kas nav pietiekami liela, lai to varētu sadalīt 3 māju iedzīvotāju bērni. Neiet runa pat par vismazākajiem, jo mums pietiekami daudz ir bērnu vecumā no 4-10 gadiem, un tāpat ir arī daudz gados jaunāku. Pēc notikušā, tiesam iekšā vārās dusmas un rodas jautājums: "Vai viss tiek darīts bērnu laba?" Bieži vien no tā, ka bērniem nav kur spēlētie, viņi apdraudot savu dzīvību, neapzināti kāpj uz baļķiem, kas pie mājas sakrauti pēc koku zāģēšana. Tos varēja novākt... Vai tiešām tā smilšu kastīte kādam no "Pils rajona namu pārvaldes " tik stipri traucēja???”

Portāls Radio1.lv sazinājās ar SIA Pils rajona namu pārvalde” priekšnieku Mihailu Aleksejevu, lai noskaidrotu, kāpēc no mājas pagalma Pils rajonā 209 aizvesta bērnu smilšu kaste?

“Smilšu kasti pārvetot nolēma 209 mājas iemītnieki kopsapulcē. Tāds bija viņu lēmums, ko atbalstīja arī mājas vecākā. Mēs strādājam iedzīvotāju labā un sadarbojamies ar māju iemītniekiem. Viņi nolēma, ka smilšu kaste te neatrodas drošā vietā, jo līdzās ir brauktuve un automašīnas, mēs izpildījām iedzīvotāju lūgumu un smilšu kasti pārcēlām. Diemžēl daudzi iedzīvotāji neuzskata par vajadzīgu nākt uz māju kopsapulcēm, kad tiek lemti svarīgi jautājumi un pēc tam brīnās, ja kaut kas tiek darīts. Augustā būs atkal māju sapulces un ,ja iedzīvotāji lems, ka šo smilšu kasti jātjauno, to arī izdarīsim. Gribu uzsvērt, ka Pils rajona namu pārvalde strādā iedzīvotāju labā. Smilšu kaste nav iznīcināta, bet ir pārcelta uz pagalmu strap mājām 219 un 218, kur tai atrasties ir daudz drošāk. Savukārt pagalmā pie 209 mājas tai no abām pusēm bija brauktuve,” saka SIA “Pils rajona namu pārvalde” valdes priekšsēdētājs Mihails Aleksejevs.

Viedokli jautājām arī mājas Pils rajona 209 mājas vecākajai Sarmītei Marčinkovai.

“Bija mājas kopsapulce, kurā nolēmām, ka smilšu kaste jāpārceļ uz citu vietu, jo šeit tā nav drošā vietā. Apkārt ir mašīnas, šoferi gāzē, izplatās gāzes no automašīnu dzinējiem un to visu elpo bērni, kas turpat spēlējas smilšu kastē. Tāpat arī bērni nereti izmētā savas mantas, arī uz brauktuves, ne visi šoferi apbrauc vai izkāpj nocelt malā kādu rotaļlietu un tās tiek sabrauktas. Šī iemesla dēļ starp vecākiem un autovadītājiem izceļas konflikti. Tāpat arī jaunās māmiņas lielākoties savu mazuļu rotaļām seko, vērojot tos no loga, nevis atrodoties kopā ar bērniem pie smilšu kastes. Tā viņām ir ērtāk, piekopjot mājas soli, uzmest acis, ko dara bērni. Taču mazuļiem bez vecāku klātbūtnes atrasties vieniem pagalmā nav droši. Vieta uz kuru ir pārvietota smilšu kaste atrodas zaļajā zonā, šeit bērniem spēlēties ir daudz drošāk un labāk, vienīgi jaunajām māmiņām ir jābūt kopā ar saviem mazuļiem, šeit nav iespējas visam sekot līdzi no mājas loga, kas vecākiem ir parocīgi, bet negarantē bērnu drošību. Laukumā pie 209 mājas ir atstātas šūpoles, ko bērni joprojām var izmantot,” saka Sarmīte Marčinkova.

Gan Mihails Aleksejevs, gan Sarmīte Marčinkova atgādina iedzīvotājiem, ka ir jāatrod laiks ierasties māju sapulcēs, kad tiek risināti dažādi jautājumi, lai piedalītos debatēs un izteiktu savu viedokli.

Komentāri (0-6/6)

  • 219 māja
    02.07.2018 18:33
    Loti labi,ka tika pārvietota smilškaste,kas bija pisārņota ar kaķīšu,sunīšu fekālijām.Mīļās māmiņas,paceliet dupsīšus un pastaigājiet ar saviem bērniem .Bet 10.gadīgiem ir citas intereses- ne jau spēlēties smilškastē ar mašīnītēm.
  • iedzivotaja 219 maja
    02.07.2018 18:33
    Pagajusaja gada sapulce patiesam bija nolemts par šūpolu pārvietošanu.Ļoti žēl, ka iedzīvotāji neuzskata par vajadzību apmeklēt sapulces,un tad rodas jautājumi,kas, kur,kad parko.Tika padomāts par bērnu labklājību,veselību un drošību.Lūdzu apmeklēsim kopsapulces,piedalīsimies debatēs,risināsim visi kopā mūs interesējušos jautājumus,un tad nebūs nesaskaņu.VAJAG TIKAI IERASTIES UZ KOPSAPULCI VIENU REIZI GADĀ!!!
  • 219majas
    02.07.2018 18:32
    Tad lai shupoles ar ved prom..jo tachu nav droshi...laba atmazka izdomata..nebij ne ka tada..sava starpa izlemushi..
  • Turpatdzivoju
    02.07.2018 18:32
    Kadas muljkibas...nebija mums ne kadas sapulces...besi ara tadas atmazkas...
  • n
    02.07.2018 18:32
    Pie mūsu mājas savukārt kādu laiciņu atpakaļ pēdējās šūpoles aizvāca. Smilšu kasti par laimi aizvākt nevarēja, jo kaste kā tāda jau sen salūzusi un izzudusi, taču tas atlikušais, nekādi nenorobežotais un izrakņātais smilšu pleķītis kurā bērni rokas tik viegli aizvācams kā šūpoles diemžel nebija.
  • he
    02.07.2018 18:32
    kādai mātītei kurai nav bērnu tas traucēja 100%. Jau tā bieži cilvēkiem nav laika, tagad izdarīja tā, lai bērnus neved ārā, bet sēž sasmirdušā dzīvoklī. Bērnam nav droši būt pagalmā vienam :) tad tagad kā eiropā sēdēsim pie pakaļas līdz pusaudža vecumam savam bērnam un vēlāk nepieradis patstāvībai, tas "bērns" būs kā suns no ķēdes norāvies.

Atstājiet komentāru