2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Organizatori: No bezkaunīgiem “ielīdējiem” citu vietās nevar būt pasargāts neviens

Organizatori: No bezkaunīgiem “ielīdējiem” citu vietās nevar būt pasargāts neviens

Pie Radio1.lv vērsās jēkabpiliešu ģimene, kura ejot uz "Pannas teātra" izrādi "Saimnieks meklē saimnieci", Krustpils saliņā 29.jūlijā piedzīvoja ļoti nepatīkamu situāciju.

Viņi biļetes uz šo izrādi iegādājās ļoti savlaicīgi, vietas - 4.rinda 30., 31., 32., 33. šajā vietā biļete maksā 10 eiro, kas bija dārgākā maksa. Līdz ar to ģimene iztērēja 40 eiro, lai jauki pavadītu laiku Krustpils saliņā, baudītu kultūru, bet piedzīvoja ļoti nepatīkamu situāciju. Uz izrādi viņi ieradās 10 min pirms izrādes sākuma un konstatēja, ka divas no viņu četrām vietām ir aizņemtas. Cilvēki, kas tur sēdēja ilgstoši ateicās uzrādīt savas biļetes, kad beidzot uzrādīja, izrādījās, ka viņu vietas nav numurētas, jo biļetes pirktas pēdējā brīdī pirms izrādes pie ieejas Krustpils saliņā. taču tie, kas bija vietas aizņēmuši atteicās tās atbrīvot.

Jēkabpiliešu ģimene vērās pie kundzes, kas bija viena no biļešu kontrolierēm pie ieejas Krustpils saliņā. Tā atnāca, noskaidroja, kas par situāciju un ieteica jēkabpiliešu ģimenei saspiesties ciešāk, pat neaicinot “ielīdējus” citu vietās doties prom un ienemt vietas, kas paredzētas ar nenumurētajām biļetēm.

Rezultātā jēkabpiliešu ģimene – četri cilvēki - kaut kā iespiedās savās atlikušajās divās vietās un tā bija spiesti sēdēt visu izrādes laiku un arī visas 20 minūtes starpbrīža, jo nedz ģimene, kurai bija biļetes ar vietām, nedz pāris, kas tās bija aizņēmuši nelikumīgi, neizkustējās no vietas. Vieni, lai nezaudētu vēl atlikušās divas vietas, otri, lai nosargātu savu nelikumīgo invāziju un bezkaunību. Līdz ar to vakars jēkabpiliešiem, no attieksmes pret skatītājiem puses bija pilnībā sabojāts.

Jēkabpilieši jautā, kāpēc tiek tirgotas konkrētas vietas uz izrādi par salīdzinoši dārgu naudu, ja tās netiek nodrošinātas? Kas par to ir atbildīgs? Kam šajā gadījumā vajadzēja atrisināt nepatīkamo situācju? Vai jēkabpiliešu ģimenes galvai, uzsākot kautiņu ar bezkaunīgo ielīdēju citu vietās?

Kā un kādā veidā "Pannas teātris" tirgo biļetes un nodrošina, cilvēkiem, šajā gadījumā jēkabpiliešiem, kas dodas uz pasākumu, lai viņi saņemtu to par ko ir samaksājuši? Jo tas nav normāli, ka ģimene, iztērējot 40 eiro, nevar izmantot sēdvietas par kurām samaksāts, jo citi bezkaunīgi izrādes apmeklētāji nelikumīgi vietas aizņēmuši un tās neatstāj un nav neviena, kas nodrošinātu kārtību.

Vai tiešām šajā gadījumā, kā jēkabpilietis sacīja, vienīgais risinājums būtu bijis kautiņš un tad, lai dūru spēks izlemj, kurš stiprāks un kurš paliks savās vietās vai aizies prom?

Šos jautājumus uzdevām Jēkabpils Kultūras pārvaldei. Atbildē Kultūras pārvalde skaidro, ka gadījumos, kad Krustpils saliņa tiek iznomāta citiem pasākumu organizatoriem, par kārtību atbild nomnieks.

“Aprakstītais pārpratums ar sēdvietām, pēc mums pieejamās informācijas, Saliņā ir pirmo reizi pēdējo gadu laikā, tādēļ izsakām nožēlu par radušos nepatīkamo situāciju.

Atbildot uz Jūsu jautājumu, Kultūras pārvalde Saliņas nomas līgumā nomniekam, uz nomas perioda laiku izvirza prasības:
Saliņas infrastruktūrā esošo būvju, iekārtu un konstrukciju, inženiertehnisko tīklu un komunikāciju uzturēšanu pilnīgā kārtībā atbilstoši attiecīgo LR institūciju prasībām, ekspluatācijas noteikumiem, un Iznomātāja norādījumiem;
elektrodrošības noteikumu un elektriķa norādījumu ievērošanu, izmantojot elektroinstalācijas;
Uzņemas pilnu materiālo atbildību par Saliņā esošās infrastruktūras bojājumiem, kas radušies Nomnieka vainas vai rupjas neuzmanības dēļ;
Izmantojot Saliņu, nodrošināt sanitāri higiēnisko, ugunsdrošības, drošības tehnikas, vides aizsardzības noteikumu un citu valsts un municipālo dienestu prasību ievērošanu;
sabiedriskās kārtības nodrošināšanu;
atkritumu konteineru uzstādīšanu un noņemšanu, kā arī Saliņas teritorijas uzkopšanu pēc pasākuma;
konkrētu procedūru ievērošanu jebkuru ārkārtas apstākļu iestāšanās gadījumā u.c. tehniskiem un saimnieciskiem jautājumiem.
Jēkabpils Kultūras pārvaldei nav tiesību iejaukties nomnieka rīkotā pasākumu biļešu politikā, programmā vai citā jautājumā, kas skar pasākuma saturu, norises formu, ja vien tas nav pretrunā LV spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.”

Lai saņemtu atbildi uz jēkabpilieša uzdoto jautājumu, sazinājāmies ar Izrāžu apvienības "PANNA Teātris" mārketinga menedžeri Antru Rijnieci.

“Prieks par Jēkabpils reģionālā Radio1.lv sociāli aktīvo iesaistīšanos jēkabpiliešu problēmu risināšanā. No negodīgiem cilvēkiem, jeb "bezkaunīgiem ielīdējiem citu vietās" (Jēkabpilī) nevar būt pasargāts neviens. Labprāt sazināšos ar šīs ģimenes galvu, ja pārsūtīsiet viņu kontaktus. Pateicoties jūsu rūpēm, sazināšos arī ar Jēkabpils Kultūras pārvaldi, lai turpmāk pasākumos (teātra izrādēs) Jēkabpilī tiktu nodrošināta arī pašvaldības policijas klātbūtne,” šādu atbildi sniedza Antra Rijniece.

Pirmdienas pēcpusdienā ar Radio1.lv vēlreiz sazinājās jēkabpilietis, kura ģimenei nebija iespēju ieņemt savas likumīgās sēdvietas teātra izrādes laikā saskaņā ar biļetēs norādītajām vietām un sacīja, ka ar viņu sazinājusies Anna Rijniece un savstarpējās sarunas laikā atklājies, ka viņa ir tā kundze, kas kontrolēja biļetes pie ieejas saliņā un tika arī aicināta atrisināt situāciju uz vietas, bet to neizdarīja. Jēkabpilietis sacīja, ka sākotnēji saspringtā saruna noslēgusies uz izlīguma nots un izrāžu apvienības "PANNA Teātris" mārketinga menedžere Antra Rijniece solījusi, ka kompensācijai par sagādātajām neērtībām jēkabpilieša ģiemenei atmaksās naudu par divām biļetēm, kuru sēdvietas jēkabpilieši tā arī nevarēja izmantot.

Komentāri (0-6/6)

  • Dora
    02.07.2018 18:33
    Es iesēstos klēpī tiem bezkauņām, lai skatās manā mugurā! :lol:
  • Skatītāja
    02.07.2018 18:33
    Sēdēju netālu un biju patiešām pārsteigta par bezkaunību, kādu izrādīja nevietā ielīdušie skatītāji. Kā tā var. Jā, pasākuma dienā visas biļetes maksāja 10 eiro, bet tas nedeva ne mazākās tiesības līst aizņemtajās vietās. Cilvēki ļoti laicīgi pirka biļetes, lai sēdētu labās vietās. Problēmu vajadzēja atrisināt pieaicinātajai organizatorei, kura tik noplātīja rokas, lai kungs pats tiek galā. Stulbi.Tie viņu atdotie eiro neatsver sabojāto vakaru.
  • esssssssssssssss
    02.07.2018 18:33
    arī pāris gadus atpakaļ pasākumā Līg Jēkabpilī mēs saskārāmies ar šādu pat situāciju, kad mūsu nopirkatajās un it kā rezervēajās vietās jau sēdēja citas tantiņas, kas ne par ko nevēlējās un pat neparāvās, lai mēs 6 cilvēki varētu apsēsties savās vietās! tantiņas spēlēja uz sirdsapziņu, ka esot vecas, ka grūti nostāvēt un esot jau vairākkāt mainījušās sēdvietas!
    pasākuma skaistumu šis fakts aizēnoja,jo mums līdzi bija 2.grupas invalīdz, kas uz šādām situācijām reaģē samērā saasināti - !!!! tā kā izskatās, ka saliņā šādas lietas noiek bieži!
  • bingo
    02.07.2018 18:33
    Jā mēs redzējā šo situāciju klātienē, tie ielīdēji izrādijās ļoti bezkaunīgi cilvēki, kuri pat nepakustējās kad tiem uzrādija biļetes ar norāditajām vietām . Piekrītu ka viņi arī nopirka biļetes pa 10 euro un gribēja sēdēt tuvāk skatuvei, bet tad kasierei vajadzēja viņus brīdināt ka jāsēž brīvajās vietās te nu ir organizatoru neizdarība.
  • dingo
    02.07.2018 18:33
    Ari mēs, kad ieradāmies uz pasākumu mūsu vietas bija aizņemtas, bet uzrādot savas biļetes un palūdzot sēdētājiem uzrādīt savējās, 3 kundzes bija pieklājīgas un tās atbrīvoja, ja pareizi sapratu pēc viņu savstarpējās sarunas, ka biļetes ir pirktas pēdējā mirklī un tirgotāji ļāvuši sēdēt, kur brīvas vietas......arī mēs maksājām par savām vietām 8 euro, bet viņu biļetes bija par 6.
  • afigeķ
    02.07.2018 18:33
    baigā atbilde no kultūras pārvaldes - atkritumi, inženierkomunikācijas, bla, bla, bla, kas vispār neattiecas uz lietu. bardaks labo pārmaiņu pilsētā

Atstājiet komentāru