2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Vējš kārtējo reizi saplosījis karogu mastā pie Daugavas tilta (FOTO)

Vējš kārtējo reizi saplosījis karogu mastā pie Daugavas tilta (FOTO)

Radio1.lv saņēma kāda jēkabpilieša fotoattēlus, kuros redzams, kā vējš saplosījis Jēkabpils karogu mastā pie Daugavas tilta Jēkabpilī. Attēlos redzams, ka karogs ir gandrīz noplēsts no masta un turas vairs tikai diega galā.

Radio1.lv lasītājs vērsa uzmanību uz faktu, ka valsts karogs šādā paskatā ir slikta vizītkarte pilsētai un ir pretrunā ar cieņpilnu izturēšanos pret pilsētas simbolu.

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils pilsētas mākslinieci Sandu Mālnieci, kuras atbildībā ir šis objekts. Viņa pastāstīja, ka spēcīgā vēja dēļ, šo karogu nākas mainīt vismaz četras reizes gadā. Apmēram triju mēnešu laikā vējš karogu noplēš no masta. Viens karogs pašvaldībai izmaksā aptuveni 50 eiro, savukārt šī objekta uzturēšanai gadā tiek atvēlēti ap 500 eiro. Pēc saņemtā signāla no Radio1.lv, pilsētsaimniecības departamenta tehnikais darbinieks noņēma no masta vēju saplosīto karogu un uzvilka mastā jaunu.

Jau ziņots, ka Jēkabpils karogu karogu mastā pacēla 2014.gada 18.novembrī un toreiz Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičš vēlēja, lai tas plīvo mūžīgi. Taču jau trīs dienas pēc karoga pacelšanas mastā, to saplosīja vējš. Toreiz masts tika demontēts un nostiprināts, jo izrādījās, ka firma, kas to uzstādīja nebija rēķinājusies, ka šajā vietā valda tik spēcīgi vēji. Kopš tā laika karogu šajā mastā maina vismaz četras reizes gadā.

Aculiecinieka foto

Komentāri (0-1/1)

  • bļin
    02.07.2018 18:34
    Vēju sodīt, cietumā iespundēt!

Atstājiet komentāru