2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Mums raksta: Ja ir džips un daudz naudas, tad var parkoties uz gājēju celiņa?

Mums raksta: Ja ir džips un daudz naudas, tad var parkoties uz gājēju celiņa?


Radio1.lv redakcija saņēma no jēkabpilieša Dzinara foto, kas Draudzības alejā fiksēts svētdien, 26.jūlijā no rīta. Attēlā redzams, ka auto novietots uz gājēju ietves.


Vēstules autors raksta: “Ja ir džips un daudz naudas, tad var parkoties arī uz gājējiem domātā celiņa? Un pašvaldības policija, protams, neko nesaka, būtu prastāks auto, sen sods būtu uzlikts."

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības policiju un lūdza komentēt, kāda ir atbildība, ja autovadītājs novieto auto tam neparedzētā vietā. Atbildi sniedza Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas poriekšnieka vietniece Inga Ostrovska.


“Saskaņā ar  Ceļu satiksme  noteikumu 121.9 punktu -  uz ietvēm apstāties un stāvēt aizliegts, ja ar ceļa zīmēm vai ceļa apzīmējumiem nav noteikts citādi. Ceļu satiksmes likuma 57. pantā noteikts, ka par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu, novietojot transportlīdzekli uz ietvēm, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam sešu naudas soda vienību apmērā (tas ir 30 euro).

Par transportlīdzekļu novietošanu uz ietvēm pagājušajā gadā naudas sods piemērots 24 automašīnu īpašniekiem, šajā gadā (līdz jūlija mēnesim) - 15.

Pašvaldības policija reidu laikā pievērš uzmanību apstāšanās un stāvēšanas noteikumu ievērošanai. Manuprāt, nekorekts ir izteiktais arguments, ka policija sodus piemēro "prastāko auto" īpašniekiem un nesoda džipu īpašniekus.

Atgādinām, ka gadījumos, ja iedzīvotāji konstatē pārkāpumus, nekavējoties par to ir jāinformē atbildīgās institūcijas (Valsts policiju tālrunis 110 vai Jēkabpils PPP T.65283888).

Pēc pievienotā foto ir secināms, ka automašīna novietota uz ietves, taču reģistrācijas numurzīme transportlīdzeklim foto nav redzama. Ja iesniedzējs vēlas, lai vainīgā persona tiktu saukta pie administratīvās atbildības, ir jāvēršas policijā norādot datumu, laiku, vietu un transportlīdzekļa reģistrācijas numuru, kad pārkāpums ir konstatēts,” sacīja Inga Ostrovska.

Aculiecinieka foto

Komentāri (0-3/3)

  • Jonass
    29.07.2020 13:10
    Jv-311x ganaju
  • Codele
    27.07.2020 23:55
    Uzreiz var redzēt no kura balkona fočēts
  • Xispa
    27.07.2020 18:04
    24 sodi mēnesī jābūt, neviss gadā.

Atstājiet komentāru