2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Mums raksta: Veikala LATS Jēkabpilī, Rīgas ielā darbinieki vēstulē pauž viedokli par patieso situāciju darba kolektīvā

Mums raksta: Veikala LATS Jēkabpilī, Rīgas ielā darbinieki vēstulē pauž viedokli par patieso situāciju darba kolektīvā

  • 07 decembris 2020 --

Ar Radio1.lv un laikraksta «Ceturtdiena» redakciju sazinājās Daina Rusiņa, kas strādā veikalā «Lats», kurš atrodas Jēkabpilī, Rīgas ielā. Viņa sacīja, ka veikala darbinieku kolektīvs vēlas paust viedokli par 1.decembrī TV3 «Beztabu» raidījumā rādīto sižetu par darba devēja attieksmi pret darbiniekiem. Daina Rusiņa uzsvēra, ka sižetā izskanējusī informācija neatbilst patiesībai un pauda izbrīnu, kāpēc bijušie darbinieki nolēmuši sūdzēties «Beztabu», kad jau aizgājuši no darba, kamēr strādājot veikalā iebildumu nebijis.

Daina Rusiņa sacīja, ka tādās pašās domās ir arī citi darbinieki un lūdza redakciju publicēt darbinieku vēstuli ar viņu viedokli. Atsaucoties veikala LATS darbinieku lūgumam, publicējam vēstuli.

«Labdien, cien.avīze Cetutdiena/Radio1!

Griežamies ar lūgumu sadzirdēt mūsu sāpi. Mēs veikala "Lats" Rīgas ielā strādājošie, esam ļoti nepatīkami pārsteigti par rādīto sižetu 2020.gada 1.decembrī raidījumā "Beztabu". Sižetā mūsu darba vieta tika rādīta no negatīvās puses visai Latvijai. Šobrīd, mums darbiniekiem, cilvēki - zvana, raksta un uz ielas jautā: «Kas jums nabagiem tur notiek?», kā arī darbinieku bērni uztraukušies, kādā darba vietā viņu vecāki strādā? 

Raidījumā runā mūsu bijušie darba kolēģi, jājautā – kāpēc runā raidījumā, kad aizgājuši no darba un klusēja, kad šeit strādāja? Sacītais sižetā neatbilst patiesībai un nekas tāds, kā tur stāstīts veikalā nenotiek. Tie ir meli. Mūsu «Lats» ir atvērts 2,5 gadus un kolektīvā tiek uzņemti visi, strādātgriboši cilvēki. Mums ir ļoti labi un pozitīvi noskaņoti vadītāji, kuriem rūp un interesē darbinieku labklājība. Darba apstākļi - vislabākie:

 1.Darba alga tiek regulāri maksāta.
 2.Tiek nodrošināts darba apģērbs.
 3.Tiek apmaksātas visas virsstundas un svētku dienas.
 4. Visas sociālās garantijas.
 5. Apdrošināšana.

Darbā ir laba atmosfēra. Esam pozitīvi noskaņoti. Nākam nevis karot (kā bijušie darbinieki izteicās), bet strādāt. Mums ir zinoša, profesionāla veikala vadītāja Iveta, kas ar cieņu izturas pret darbiniekiem. Mēs ļoti vēlamies, lai arī turpmāk viņa būtu mūsu veikala vadītāja. 

Atbildam «Beztabu»: mikroklimats veikalā «Lats» patīkams un savstarpējās attiecības mums nav jāšuj, «jo nekas nav saplīsis.»

Veikala «Lats» darbinieki!»