2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Mums raksta: Izveidojusies neciešama situācija pie atkritumu izmešanas vietas Jēkabpilī, Pils rajons 219

Mums raksta: Izveidojusies neciešama situācija pie atkritumu izmešanas vietas Jēkabpilī, Pils rajons 219

Radio1.lv saņēma iedzīvotāju vēstuli, kurā tiek pausta neapmierinātība ar izveidojušos situāciju pie sadzīves atkritumu konteineru laukuma Pils rajons 219.

Lūk, ko raksta iedzīvotāji: “Rakstam jums sakara ar neciešamu situāciju pie atkritumu izmešanas vietas Pils rajona pie 219 mājas. Šo vietu ir apdzīvojuši bezpajumtnieki un katru ritu un vairākas reizes pa dienu viņi izmeta visu konteinerus un rakņājas atkritumos. Vairākas reizes ir novērojams skats, kad viņi atverot maisus sāk ēst maisa saturošus produktus, kas ir tiešām pretīgi, viņi ar agresiju uzvedas pret dzīvojošiem blakus mājas iedzīvotājiem. Gribas pajautāt var būt jau sen ir laiks izveidot slēgtu atkritumu izmešanas vietu piemēram ka Nameja ielā? Lai tikai apkārt dzīvojošie cilvēkiem ir pieeja ? Vakaros bieži pavisam sveši cilvēki piebrauc ar mašīnu un met atkritumus."

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada pašvaldību un lūdza informēt, kad sadzīves atkritumu laukumā pie Pils rajons 219 varētu tikt ierīkots slēgts atkritumu izmešanas laukums. Atbildi sniedza SIA "Jēkabpils paklpojumi" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Gluhs. 

Viņš informē, ka konteineru laukumus pie daudzdzīvokļu mājās ierīko un uztur daudzdzīvokļu māju apsaimniekotājs, līdz ar to māju iedzīvotājiem ir jāvēršas pie savas mājas apsaimniekotāja ar priekšlikumiem par atkritumu konteineru laukuma uzlabojumiem. SIA "Jēkabpils pakalpojumi" uztur dalīti vākto atkritumu konteinerus Jēkabpils pilsētas teritorijā. Šo konteineru laukumu uzskaitījums atrodas uzņēmuma mājas lapā.

Savukārt SIA "Pils rajona Namu pārvalde" 2020.gada beigās ierīkoja pirmo slēgta tipa sadzīves atkritumu konteineru novietni vienā no konteineru laukumiem. Mārtiņš Gluhs informē, ka novērojot pozitīvas tendences, tika pieņemts lēmums ierīkot šādas slēgta tipa novietnes visos uzņēmuma apsaimniekotos konteineru laukumos. Šobrīd tiek gatavotas nākošās slēgta tipa sadzīves atkritumu konteineru novietnes un plānots līdz šī gada beigām šādas novietnes ierīkot arī sadzīves atkritumu konteineru laukumā, kas atrodas netālu no mājas Pils rajons 219, Jēkabpilī.

Foto: Ilustratīvs attēls

Komentāri (0-1/1)

  • Jekabpils pakalpojumi
    21.09.2021 09:28
    Visi rajoni tadi!

Atstājiet komentāru