2024.gada 19. marts

Jāzeps

Mums raksta: Iedzīvotāja sašutusi par nekvalitatīvu Vīpes pagasta ceļu uzturēšanu (FOTO)

  • 22 oktobris 2021 --

Jēkabpils novada Vīpes pagasta iedzīvotāja Inga Štolcere Radio1.lv pauda sašutumu par nekvalitatīvo pagasta ielu atjaunošanu un ceļu uzturēšanu , kur greiders nošķūrējis ceļa jau tā ļoti plāno segumu grāvī, atstājot velēnas un rakumus kā kartupeļu laukā. Tāpat arī Vīpes centrā nupat atjaunotā iela grimst peļķēs.

“22.septembrī Vīpes pagastā tika veikta ceļu greiderēšana. Konkrēti šis ceļš Straumniekos pirms greiderēšanas bija līdzens, bet pēc greidera tas palika kā uzarts lauks. Tas nebija ne par mitru vai par sausu, lai sataisītu tādus rakumus! Kaut kas līdzīgs ir bijis arī iepriekš, bet nu ne tik šausmīgi kā šoreiz. Pagasta ceļiem raksturīgs ir tas, ka tiem ir ļoti plāna ceļa virskārta, kuriem pavasara šķīdonī nav nestspējas. Pēc greiderēšanas daļa virskārtas vietām ir ielidināta grāvī un daļa sastumta uz ceļa apmales. Šādi greiderējot ceļi tiek neatgriezeniski sabojāti un paliek neizbraucami. Ceļi atkal prasa remontu, bet lauku novadi ar ceļu remontiem, piedevām kvalitatīviem, kā zināms, neaizraujas. Lūgums novada vadībai! Maksājiet par kvalitatīviem greidera pakalpojumiem! Sekojiet, lai atbildīgie uz vietām skatās līdzi visiem darbiem! Es uzskatu, ka esošie pārvaldnieki un saimnieki jau sevi ir pierādījuši un izsmēluši un ir jāmeklē svaigi kadri, citādi mērķis - uzlabot iedzīvotāju dzīves kvalitāti, tie ir tukši vārdi! Vīpes pagasta centrā notiek ielu pārbūve. Kā redzams attēlā, daļa ielas atrodas zem lielas un dziļas ūdens peļķes. Kad un kā šī problēma tiks novērsta?” jautā Inga Štolcere

Kārlis Stars atbildot uz šo sūdzību, norādīja, ka visiem grants ceļiem ir problēma – apauguma veidošanās, kas ir jānoņem. Šajā gadījumā saskaņā ar tehnoloģiju viss esot izdarīts pareizi. Taču šādi darbi jādara esot pareizos laika apstākļos, proti, vasarā ne rudenī, kā šajā gadījumā. Viņš skaidroja, ka apaugums ar greideri tiekot kliedēts uz ceļa virsmas, kas dažas dienas autovadītājiem rada problēmas, bet pēc tam tiek piebraukāts. Ceļam par kuru esot sūdzība viss izdarīts pareizi un problēmas jau esot novērstas. Viņš atgādināja, ka Vīpē ir daudz pagasta ceļu, kur daļa no tiem esot daudz sliktākā stāvoklī, kā minētais ceļa posms. Pašvaldībai esot jārūpējas par visiem pagasta ceļiem. Viņš ieteica iedzīvotājiem neuzņemties ceļu būvnieku lomu, vērtējot vai veiktā greiderēšana atbilst prasībām. Savukārt, runājot par nesen atjaunoto ielu Vīpes pagasta centrā, kas vairākas dienas mirka ūdenī, tas bijis tāpēc, ka līdzās tai plīsis ūdensvads un appludinājis brauktuvi. Šī avārija esot novērsta.

Komentāri (0-6/6)

  • Andris Bruks
    25.10.2021 12:50
    Tādi ir arī Leimaņu pagasta ceļi pēc greiderēšanas. Ja tāda ir tā pareizā tehnoloģija....nu nezinu!
  • Peksis
    23.10.2021 22:46
    Nu, nezinu cik kompetents ir tas Kārlis, bet pēc bildēm spriežot tur viss ir izdarīts caur vienu vietu. Malači, neko izdarīt nespēj ,tikai atrunāties. Kaut viens būtu bijis kā vecis, pateicis, jā, salaida grīstē, sry visu salabosim.
  • Pēdējais stulbums
    22.10.2021 13:25
    Par šādi greiderētiem ceļiem pašvaldība samaksā naudu! Stars čīkst, ka visi ceļi tādi, mēs jau neko, bet uzturēts tomēr tiekot pēc visām tehnoloģijām. Suņam jāsmejas par tādu pirmskolas līmeņa atbildi.
    Savukārt mums Variešās ir padomju laiku domāšana.
    Vēl trīs ar pus gadus jācieš šie bla bla bla
  • Viedoklis
    22.10.2021 13:02
    Ar greideru sastumtās svaigās apmales un ceļa materiāla sasviešana grāvjos Stara prāt' skaitās tehnoloģiski pareizi izdarīts??? Vai vispār šis cilvēks saprot to, ko pats saka??? Nu BRAVO! Jājautā, vai Ragaņa kungs tiešām sev apkārt ir savilcis kompetentas amatpersonas? Un vai šī " "kompetentā" persona Stars savu lielo algu ir nopelnījis!!!? Tā ir veģetēšana un nodokļu maksātāju naudas! Šis ceļš tāds nav vienīgais! Tādi celļi laukos, aiz neprofesionālas gteiderēsanas, ir praktiski visi!
  • Zig
    22.10.2021 12:30
    Izcila atbilde :) Viss izdarīts pareizi. :)
    Parasti jau pasaulē pieņemts ka pēc remonta vai apkopes jāpaliek labāk. Bet te - nekas, piebraukāsiet ceļu un būs jums laime.
  • Juris
    22.10.2021 12:24
    Stara kungs gan kā liels ceļu būvnieks pārzin tehnoloģiju. Kāpēc iedzīvotājiem par citu kļūdām jācieš, pluss samaksāts tak tiek par nodokļu maksātāju naudu. Kauns par tādu nekompetentu Domes vadību.

Atstājiet komentāru