2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Mums raksta: Iedzīvotāji ziņo par bīstamu pagriezienu Jēkabpilī, Zīlānu ielā. Pašvaldība sola izvietot spoguli (FOTO)

Radio1.lv Zīlānu ielas iedzīvotājs Edgars ziņoja, ka pie mājas Zīlānu ielā 53 smagā automašīna aizķērusi ielas norobežojumu un izstūmusi to no vietas, kas vairākas nedēļas netika nolikts vietā, jautājot, kuram pilsētas dienestam un, cik ilgā laikā pēc negadījuma jāveic šis darbs? 

Tāpat arī par šī pagrieziena, Zīlānu ielā pie pareizticīgo dievnama,  bīstamību jau ir vairākkārt ziņots vietējos medijos, taču lietas labā nekas joprojām nav darīts. Iedzīvotāji cerēja, ka pēc jaunās Kurzemes ielas atklāšanas,  smagais transports tiks novirzīts ne pa Zīlānu ielu, bet no Varoņu ielas pa Kurzemes ielu tieši uz tiltu pār Daugavu. Taču, kā tika skaidrots, pilsētai, nevēloties zaudēt Zīlānu ielu kā tranzīta ielu, transporta plūsma netika mainīta. Pagrieziens no Daugavpils ielas uz Zīlānu ielu ir šaurs un ass un lielajās kravas automašīnas – baļķvedēji, fūras, kā arī lielie autobusi, ejot līkumā nespēj to izbraukt, paliekot savā braukšanas joslā, vienmēr tiek iebraukts pretējā braukšanas joslā, kas apdraud citus transporta līdzekļus,  kas brauc pa Zīlānu ielu virzienā uz Zīlāniem. Bieži ir situācijas, kad vieglo automašīnu vadītāji spiesti glābties Staburaga ielā vai virzienā uz baznīcas stāvlaukumu. Tāpēc arī bieži cieš ielu ierobežojošās barjeras. 

Iedzīvotāji arī rosina, ja nav iespējams liegt smagajam transportam braukt uz tiltu pār Daugavu, varbūt ir iespēja izvietot spoguli šajā pagriezienā, lai braucošie uz Zīlānu ielu un braucošie pa Zīlānu ielu pārredzētu situāciju uz ielas, jo šobrīd nedz vieni, nedz otri neredz, kas notiek aiz stūra.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Stars (NA) skaidroja, ka katru pirmdienas rītu tiek apsekota situācija pilsētā un piefiksēts, ja kur ir bojātas ielu aizsargbarjeras, apgaismes stabi vai citi infrastruktūras objekti un tie sakārtoti. Kārlis Stars aicināja iedzīvotājus, ja tie redz, ka pilsētas infrastruktūrai nodarīti bojājumi, negaidīt, kamēr pašvaldības speciālisti to pamanīs un novērsīs, bet ziņot par saviem novērojumiem.

Savukārt mainīt Zīlānu ielas statusu nesot iespējams saistībā ar šeit veiktajiem būvdarbiem, kur iela ir daļa no TEN-T tīkla infrastruktūras. 

Jēkabpils domes vadība informēja, ka ir pasūtīts palielināta izmēra spogulis, kas tiks novietots Zīlānu ielā pagriezienā uz Ventas ielu, lai autovadītājiem būtu pārredzama situācija abos virzienos. Kad tiks izvietots spogulis, domes vadība nezināja teikt, jo viss atkarīgs no piegādātāju operativitātes.

Pēc Radio1.lv sniegtās informācijas pašvaldībai par izbīdīto aizsargbarjeru Zīlānu ielā, tā ir novietota savā vietā.

Komentāri (0-4/4)

  • Krabis
    25.10.2021 14:06
    Jā,fūrēm tur vajadzētu aizliegt braukt.
    Mani pašu ziemā cik reizes bija sanesis uz tā krustojuma,itsevišķi kad priekšā fūre visu ceļu aizņem
  • Ann
    25.10.2021 14:03
    Tik tiešām žēl tos iedzīvotājus.
    Tādā nelabvēlīgā krustojumā dzīvot. Blakus ceļš,fūres,nu šausmas.
  • Experts
    25.10.2021 13:59
    Šausmas,īstas šausmas ir tās zaļās mājas iedzīvotājiem!
    Smieklīgi varbūt kādam no malas liekas,?bet kā ir tiem kas dzīvo stūra zaļajā majā?Nekad nezini,vai naktī kāds piedzēries nesavaldīs stūri.
    Vienmēr esmu apbrīnojis,kā var droši dzīvot tadā lokācijas vietā.
  • Hm
    25.10.2021 13:48
    Vienkārši vajag aizliegt braukt smagajām mašīnām.

Atstājiet komentāru