2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Mums raksta: Kāpēc sniegu netīra Jēkabpils Mežaparkā? Vai šī atpūtas vieta ir aizmirsta?

Mums raksta: Kāpēc sniegu netīra Jēkabpils Mežaparkā? Vai šī atpūtas vieta ir aizmirsta?

Ar Radio1.lv sazinājās jēkabpilieši, kuri pastaigām un aktīvajai atpūtai iecienījuši pilsētas Mežaparku.

“Ļoti gribētos, ka iztīrītu ceļus arī Mežaparkā. Saprotam, ka pilsētas ielas ir galvenās, bet šajos kovida apstākļos cilvēki labprāt iet dabā,” raksta jēkabpilieši.

Viņi informē, ka nav tīrīts neviens parka ceļš, ir tikai gājēju iemītas taciņas. Vienīgi slēpotāju ērtībām ar rulli esot izveidota slēpošanas trase.

Sazinājāmies ar Jēkabpils novada pašvaldības Attīstības un tautsaimniecības komitejas vadītāju, deputātu Ainaru Vasili (LZP) un lūdzam skaidrot šo situāciju.

Viņš informēja, ka Mežaparks aizmirsts nav, bet “kapacitāte švaka”. Viņš piebilda, ka pilsētā (trešdienas rītā) ir tikai puse ielu no sniega iztīrītas. 

“Runāju ar Jēkabpils sporta centra direktoru Juri Bobrovu, viņš ir prasījis SIA “Jēkabpils pakalpojumi” iztīrīt sniegu Mežaparkā. Bet uzņēmums netiek galā ar saviem darbiem,” informē Ainars Vasilis.

Jau ziņots, ka SIA “Jēkabpils pakalpojumi” sniega tīrīšanai pilsētā ir piesaistījuši papildus tehniku. Pēdējās divās dienās teju nepārtraukti uz ielām strādājušas kopumā 10 uzņēmuma tehnikas vienības, un ziemas dienesta darbinieki dienā strādā 8- 12h, naktsmieram veltot tikai dažas stundas. 30. novembrī, grants ielu seguma tīrīšanai tika piesaistīti arī papildspēki - 3 tehnikas vienības - no cita uzņēmuma. Apkopojot visu tehnikas vienību nobrauktos kilometru daudzumu, 29. un 30. novembrī, tīrot ielas pilsētas teritorijā, kopumā nobraukti vairāk kā 500 km. 

Sinoptiķi ziņo, ka vēlā trešdienas vakarā Latviju no dienvidrietumiem sasniegs ar nākamo ciklonu saistīta nokrišņu zona, kas neatkāpsies līdz piektdienai. Snigs un nedaudz putinās, daudzviet snigs stipri. Divu dienu kopējais nokrišņu daudzums vietām var sasniegt 30 milimetru, sniega sega var kļūt par 10-20 centimetriem biezāka. 

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs trešdienas rītā izsludinājis gan dzelteno, gan oranžo brīdinājumu par stipru snigšanu, kas būs spēkā no trešdienas vakara līdz ceturtdienas pēcpusdienai. 

Tas nozīmē, ka sniega sega Jēkabpilī un Jēkabpils Mežaparkā tuvāko dienu laikā, visticamāk, kļūs vēl biezāka un jau iztīrītās ielas pilsētā būs jātīra no jauna. Tāpēc pagaidām nav zināms, kad pienāks kārta Jēkabpils Mežaparka ceļu tīrīšanai.

Komentāri (0-5/5)

  • Sods
    02.12.2021 16:41
    Kā tur mūsu novada ``pelmeņiem`` šodien noskaņojums?
  • Lana
    02.12.2021 13:37
    mamma zuze:
    Nu tad baigā problēma. Ziemā mežā sniegs. Pirms 30 gadiem ziema bija norm, bet tagad uh un ahh traģēdija 10cm dziļa kupena.
    Ja tev būtu jābrauc ar reindžroveru tad redzētu cik tas ir grūti un neiespējami, bet tu jau to nezini. Tev taču nav reindža. Nabadziņš. Nekas cits neatliek kā skaust, ka citiem ir.
  • mamma zuze
    02.12.2021 10:34
    Nu tad baigā problēma. Ziemā mežā sniegs. Pirms 30 gadiem ziema bija norm, bet tagad uh un ahh traģēdija 10cm dziļa kupena.
  • Niknais Vilks
    02.12.2021 10:32
    Kas cits atliek:
    Iebridīs taciņas.
    Esmu nikns, ka man mežā dzīvojošam vilkam neviens nav iztīrījis meža ceļu uz tuvējo ciemu!!! Kā, lai tagad aizbrien uz ciemu pēc vistām???
  • Kas cits atliek
    01.12.2021 19:20
    Iebridīs taciņas.

Atstājiet komentāru