2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Mums raksta: Jēkabpils Mežaparkā ar auto nobraukti augļu koki Ķiršu dārzā un notriekts apgaismes stabs (FOTO)(PAPILDINĀTS)

(Papildināts - pievienota 6.rindkopa)

Ar portālu Radio1.lv sazinājās aculiecinieki, kas agri no rītiem sporto un pastaigājas pilsētas Mežaparkā, un ziņoja, ka svētdien, 20.februārī agri no rīta, laika periodā no pulksten 6.30 līdz 7.15  pagaidām nenoskaidrots autovadītājs ar transporta līdzekli uzbraucis diviem augļu kokiem Ķiršu dārzā un notriecis apgaismes stabu pie maršruta autobusu pieturas. Aculiecinieki nezināja teikt vai šie abi gadījumi ir savstarpēji saistīti un pie vainas viens autovadītājs vai tie ir divi dažādi negadījumi.

Ķiršu dārzā, acīmredzot nesavaldot auto stūri uzbraukts diviem malējiem ķiršu kokiem, kur viens nolikts gandrīz līdz zemei, bet otrs saņēmis triecienu. Abiem kociņiem bojāti aizsargmietiņi. Pēc aculiecinieku domām, iespējams, ka viens no kociņiem varētu izdzīvot, par otru nav zināms, iespējams, tas aizlauzts pie pamatnes. Turklāt auto par mata tiesu nav ietriecies šeit izvietotajā skulptūrā. Jāpiebilst, ka ceļš, kas ved gar Mežaparka Ķiršu dārzu, transporta kustībai ir slēgts. tas nozīmē, ka autovadītājs braucis, neievērojot aizliegumu.

Aculiecinieki atsūtīja foto, kur redzams Ķiršu dārzs pēc negadījuma. Savukārt notriktais apgaismes stabs šorīt jau ticis izvests un par negadījumu liecina vien tukšā vieta, kur tas iepriekš atradās.

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils Mežaparka inspektoru Aināru Iesalnieku, kurš apstiprināja negadījumu faktu un atsūtīja foto no abām negadījuma vietām. Plašāk komentārus, kamēr nav noskaidroti notikušā apstākļi, viņš nesniedza.

Radio1.lv sazinājās arī ar Jēkabpils novada pašvaldības Attīstības pārvaldes vadītāju Ilmāru Lukstu, kurš par notikušo uzzināja no Radio1.lv. Ilmārs Luksts solīja, ka līdz dienas beigām vai otrdienas rītam, kad būs noskaidroti negadījumu apstākļi, varēs sniegt plašāku informāciju, kādi zaudējumi nodarīti pašvaldībai un vai pašvaldība par notikušo vērsīsies pilicijā, lai atrastu un sauktu pie atbildības vainīgo. 

Pirmdienas pēcpusdienā Ilmārs Lukts informēja: "Par to vai gadījumi ir saistīti, tiek skaidrots. Pašvaldības atbildīgās personas ir sazinājušās ar Valsts policiju un Pašvaldības policiju apstākļu noskaidrošanai. Materiālie zaudējumi tiek aplēsti. Sīkāks skaidrojums varētu sekot šīs nedēļas laikā, kad tiks saņemta informācija no policijas."

Jau ziņots, ka Ķiršu dārzu Jēkabpils Mežaparkā izveidoja Jēkabpils pilsētas pašvaldība, iestādot 35 saldos ķiršus 2020.gada maijā, par godu pilsētas 350.jubilejai. Savukārt vēlāk šajā dārzā, projektā “Nemateriālās kultūras un vietējās vēstures mantojuma saglabāšanas, pieejamības un attīstības veicināšana, uzlabojot kultūras tūrisma konkurētspēju Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā” tika izvietota skulptūra un koka soliņi.

Foto: Aculiecinieku un Ainārs Iesalnieks.

Komentāri (0-2/2)

  • Lol
    21.02.2022 15:49
    A kur tad noverošanas kaeras, nestrāda cai, tur tak ir viņas
  • Ha!
    21.02.2022 14:57
    Ko tas Luksts vispār zina!? Meklētājs un noskaidrotājs, vai zin!

Atstājiet komentāru