2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Mums raksta : Beidzot sakārtoti balsti ziemā nobrauktajiem ķiršiem Jēkabpils Mežaparkā (FOTO)

Radio1.lv jau informēja, ka ziemā kāds nenoskaidrots autobraucējs nobrauca divus Mežaparka Ķiršu dārza ķiršus. Atnākot pavasarim iedzīvotāji ziņoja, ka nekas netiek darīts, lai ķiršus sakoptu un balstus atjaunotu. Radio1.lv iedzīvotāju novērojumus saņēma jau no agra pavasara un šo jautājumu vairākkārt aktualizēja sarunās ar Jēkabpils novada domes vadību un atbildīgajiem darbiniekiem.

Beidzot, pēc vairāku mēnešu problēmas aktualizēšanas, pašvaldības atbildīgie dienesti ir atraduši laiku un iespējas sakārtot balstus ap ķiršiem. Ceturtdien, 26.maijā Jēkabpils novada domes Attīstības pārvaldes vadītājs Ilmārs Luksts informēja, ka darbs padarīts un atsūtīja arī attēlus, ka balsti ap ķiršiem atjaunoti. Viņš sacīja, ka balstus atjaunoja attīstības pārvaldes darbinieki, viņš un meža inženieris Sandis Teicāns.

Ilmārs Luksts piebilda, ka viens no kociņiem ir mazāk cietis un jūtas labi, savukārt otrs ir vairāk bojāts, taču esot saplaucis un ir cerības, ka arī tas izdzīvos.

Aculiecinieku attēlos redzami ķirši jau no agra pavasara aprīļa sākumā, kā arī jau zālē ieauguši, bet joprojām nesakopti maija vidū un visbeidzot ar atjaunotajiem balstiem - maija nogalē.

Atstājiet komentāru