2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Mums raksta: Pēc iedzīvotāju ierosinājuma izgaismots aizsargdambja posms zem tilta (FOTO)

Ar Radio1.lv maijā sazinājās jauna ģimene no Bebru ielas mikrorajona, kurai patīk vakaros pirms miega pastaigāties pa Daugavas aizsargdambi. Pastaigā dodas gan vecāki, gan arī abi bērni. Viņi novērojuši, ka vakaros dambi pastaigām vai braukšanai ar riteni izmanto daudzi jēkabpilieši. Taču pavasarī vai rudenī un ziemā vakari agri satumst un pārejas posms zem tilta, kas savieno aizsargdambjus bija neizgaismots. Jēkabpiliete, kas vērsās redakcijā sacīja, ka tur sajūta ir neomulīga un pilnīgi, iespējams, ka šo tumšo posmu var izmantot kāds, kas plāno uzbrukt un atņemt citam piederošo, piemēram, velosipēdu. Viņa jautāja, kāpēc tas nav izgaismots, jo gaisma, kas ir laternās uz dambja vai tilta ir nepietiekama.

Radio1.lv par šo tēmu jau rakstīja, šo jautājumu uzdodot domes vadībai. Maijā tika solīts, ka līdz septembrim pašvaldība atradīs iespēju šo posmu izgaismot. 

Iedzīvotāji ziņo, ka pagājušajā nedēļā tas ir izdarīts. Radio1.lv noskaidroja, ka šeit novietots LED prožektors, kas aprīkots ar kustību sensoru, proti, gaisma zem tilta ieslēdzas brīdī, kad tur iet garām cilvēks.

Prožektoru uzstādīja SIA “Jēkabpils pakalpojumi”.

Attēlos: Pāreja zem tilta pirms izgaismošanas ( fotografēts maijā, aculiecinieka foto) un pēc izgaismošanas (pašvaldības foto).

Atstājiet komentāru