2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Mums raksta: Iedzīvotāji ziņo par piesārņotu vidi pēc automašīnas ugunsgrēka Jēkabpilī, Pils rajonā, pašvaldība operatīvi reaģē

Mums raksta: Iedzīvotāji ziņo par piesārņotu vidi pēc automašīnas ugunsgrēka Jēkabpilī, Pils rajonā, pašvaldība operatīvi reaģē

Ar Radio1.lv sazinājās Aleksejs no Pils rajona Jēkabpilī un informēja, ka “otrdien Jēkabpilī pie ēkas Pils Rajons 219 aizdegās automašīna. Uguns tika veiksmīgi nodzēsta, mašīna aizvesta prom ar evakuātora palīdzību. Pēc ugunsgrēka uz zemes palika eļļas noplūdums un šajā vietā jūtama asa benzīna smaka. Jautājums: vai tad tādus eļļas un benzīna noplūdumus tā arī atstās? Apkārt skraida bērni, turklāt šajā vietā var izraisīties atkārtots ugunsgrēks, nemaz nerunājot par vides, apkārtējās dabas piesārņošanu?”

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada pašvaldības Attīstības pārvaldes vadītāju Ilmāru Lukstu un jautāja, kam šajā situācijā jāsakārto piesārņotā vide un , kad tas tiks izdarīts.

Ilmārs Luksts apzināja situāciju dabā un informēja, ka ir dots uzdevums SIA “Jēkabpils pakalpojumi” novērst vides piesārņojumu. Viņš sacīja, ka uzņēmums to savāks ar absorbentiem, noņems piesārņoto zemes virskārtu un uzbērs nepiesārņotu. Ilmārs Luksts piebilda, ka darbi piesārņotās vides sakopšanā jau ir sākušies.

Parasti pēc šādiem negadījumiem vides piesārņojumu ar absorbentiem likvidē VUGD, šajā gadījumā tas netika veikts.

Aculiecinieka foto un
Foto: Ilmārs Luksts

Atstājiet komentāru