2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Mums raksta: Cik Jēkabpils novada dome tērēja Ziemassvētku dekoru izvietošanai – 27 386 vai 29 036 eiro? (FOTO)

Sagaidot Ziemassvētkus un gadu miju jau ierasts, ka pilsētā, mazpilsētās un pagastu centros tiek izvietoti gaismas dekori un izrotātas eglītes. 

Sākoties energoresursu sadārdzinājumam, Jēkabpils novada pašvaldības vadība, tiekoties ar vietējo plašsaziņas līdzekļu žurnālistiem rudenī informēja, ka lielo izmaksu dēļ tā šogad atteiksies no ierastajiem Ziemassvētku gaismas rotājumiem un izvietotos un izrotās tikai pilsētas galveno egli un tiltu pār Daugavu. Taču vēlāk šis lēmums tika mainīts. Jēkabpils novada domes vadība nolēma, lai arī mazākā apjomā, kā citus gadus, tomēr gaismas dekorus izvietot un patlaban tie vērojami vairākās vietās pilsētā un novada teritorijā.

Ar Radio1.lv sazinājās jēkabpilietis Juris A., kurš interesējās, cik tad īsti pašvaldībai izmaksāja gaismas dekoru izvietošana, jo domes mājaslapā publicētā informācija liecina, ka šim nolūkam tērēti 27 386 eiro bez PVN, savukārt iepirkuma summa par šo pakalpojumu, kas publicēta Elektronisko iepirkumu sistēmas mājas lapā ir 29 036 eiro bez PVN.  Iepirkumā uzvarēja uzņēmums Stage OÜ no Igaunijas.

Tiekoties ar domes vadību decembra preses konferencē “Ceturtdiena” lūdza precizēt, cik šogad izmaksāja Ziemassvētku dekoru izvietošana Jēkabpils novadā

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) uzsvēra, ka «domes mājaslapā sniegtā informācija par Ziemassvētku un Jaunā gada gaismas objektu un svētku dekoru nomu, piegādi, montāžu un demontāžu kopējām izmaksām ir patiesas, proti, 27 386 eiro bez PVN.  Savukārt Elektronisko iepirkumu sistēmas mājaslapā publicētā informācija liecina par summu ar kuru vinnēts iepirkums jeb zemākā cena. Tā kā piedāvājums pārsniedza plānoto līguma summu pēc publiskā iepirkuma nolikuma “Ziemassvētku – Jaunā gada dekoru noma, piegāde, montāža un demontāža Jēkabpilī, Jēkabpils novadā 2022./2023.gadā”, norādītais apjoms ir orientējošs. Pasūtītājam, šajā gadījumā pašvaldībai, objektīvu apstākļu dēļ, piemēram, nepietiekams finansējuma u.c., ir tiesības samazināt norādīto apjomu, neiepērkot vairākas pozīcijas.»

Raivis Ragainis piebilda, lai netiktu pārsniegta plānotā līgumcena, slēdzot līgumu tika atteiktas vairākas pozīcijas līguma izpildē. Tas no kā pašvaldība atsacījās, lai samazinātu izmaksas, bija dekoru izvietošana Kena parka tiltiņam gar abām tilta margām visa tilta garumā izvietojot tematiskas dekoru grupas: koki, zari, mežs zelta krāsā, kas papildināti ar LED virtenēm silti baltā tonī, pirmajā iepirkuma daļā ietaupot 480 eiro, bet otrajā iepirkuma daļā neizvietojot līdzīgus dekorus un ietaupot – 600 eiro. Tāpat arī netika izvietots vides dekors Ziemassvētku vecītis un trepes pie Tirgus nojumēm Rīgas ielā, ietaupot pirmajā iepirkuma daļā 120 eiro, otrajā – 50 eiro. Pašvaldība atsacījās arī no Krustpils pils izgaismošanas, tās īpašumā esošās lēcas projektora montāžas un demontāžas, projekcijas noregulēšanas uz Krustpils pils fasādes, tādējādi ietaupot 400 eiro.  Raivis Ragainis norādīja, ka pie iepirkuma aktuālajiem dokumentiem Elektroniskajā iepirkumu sistēmā var iepazīties arī ar noslēgto līgumu un līgumsummu. 

Lai radītu svētku noskaņu, Jēkabpilī gaismas objekti izvietoti vairākas vietās: pie laternām uz tilta pāri Daugavai, uz aizsargdambja, gar Pļaviņu ielu un Rīgas ielā, lampiņu virtenes Vecpilsētas laukuma kokos, kā arī gaismas virtene Vienības ielā gar veikalu Mego un Kena parku. Savukārt Vecpilsētas laukumā, radot ziemas pasakas noskaņu, izvietoti dažādi telpiski gaismas dekori. Lai radītu svētku sajūtu iebraucot pilsētā, Ziemassvētku dekorācijas ir uzstādītas Brīvības ielas- Vienības ielas rotācijas aplī, Vienības ielas - Ledus ielas rotācijas aplī, Rīgas ielas  - Kurzemes ielas rotācijas aplī. Vecpilsētas laukumā ir izrotāta centrālā svētku egle. Izrotāta vēl viena egle skvērā pretī Jēkabpils Tautas namam, savukārt šajā pat laukumiņā izvietotas krāšņas virtenes un dažādu dzīvnieku figūras. Savukārt Kena parka estrādi ar  Ziemassvētku un gadu mijas dekoriem un gaismas elementiem izrotāja Jēkabpils kultūras pārvalde pēc savas iniciatīvas. Līdzīgi, kā iepriekšējos gados, no pašvaldības resursiem gaismas objekti izvietoti arī Viesītē, Aknīstē un novada ciemos un pagastu centros.

Ziemassvētku un Jaungada gaismas dekoru kopējās izmaksas paredzamas lielākas nekā pašvaldības minētā summa - 27 386 eiro bez PVN, jo klāt vēl nāks izdevumi par elektroenerģijas patēriņu.

Foto: Jēkabpils novads/Facebook

Komentāri (0-3/3)

  • Skolnieciņš
    25.12.2022 20:58
    Es lūdzu par Ukrainu visu Slāvu Dievu panteonu. Es ticu, ka Slāvu Dievi dos savu spēku ukraiņu tautai, lai ukraiņu tauta spētu aizstāvēt savu zemi un padzīt no tās okupantus – Krievijas zaldātus. Es ticu, ka Ukraina uzvarēs. Slāvu Dievu vārdā lai top! Svētīgus Ziemassvētkus!!!
    Ar sapratni, Skolnieciņš
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš ✓Skolnieciņš

  • Jēkabs
    25.12.2022 15:39
    Saprotams, ka naudiņas maz, bet nu ar tiltu ieberziens reāls. Un pilsētas egle gauži bēdīga - labāko padomju gadu stilā....Nu pārējais ciešami.
  • Dusmīgs vėrotäjs
    22.12.2022 16:49
    Pie laternäm uztilta ir parodija ar kuru nevajadzėtu lielīties, daļa dekoru strādä nepilnīgi, daļa vispār nestrādā. Uz pēdējām divām laternām abās tilta puses Krusrpils pusē dekori vispār nav izvietoti! Par šo atbildīgajiem, ieskaitot vadību būtu jākaunās. Nekavējoši sakārtot vajag, citādi iespaids par Jēkabpili veidojas kā par kaut kādu bombžu pilsētu!

Atstājiet komentāru