2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Mums raksta: Salas pagastā nedienas ar pontonu tiltu uz Sakas salu

Mums raksta: Salas pagastā nedienas ar pontonu tiltu uz Sakas salu

Salas pagasta iedzīvotājs Andris sociālajā vietnē Facebook pagājušajā nedēļā dalījās ar pontona tilta uz Sakas salu foto, kur attēlā redzams, ka tilts ir iegrimis ūdenī. Komentāros tika minēts, ka tilts ir tikai nesen ievietots upē un jau nelietojams. Radio1.lv sazinājās ar Salas pagasta pārvaldnieku Raimondu Jaudzemu un lūdza plašāk komentēt situāciju.

“Pagājušajā pirmdienā pontonu tiltiņu ielaidām ūdenī un uzreiz viens pontons nogrima, trešdien to izvilka piepildīja, uzreiz nogrima nākamais, arī to izvilkām mēģinām piepildīt, atjaunot. Labojam pontonus pa vienam. Ja grims visi pontoni, tad nav variant, būs jāņem laukā tiltiņš. Patlaban, kad nogrimis viens vai divi pontoni uz grunti, tiltiņam pāri iet, tikai jābrien pa ūdeni. Pontonus, ko izņēma ārā laboja, pildījām ar putām un tukšām ūdens pudelēm. Jāatzīst, ka ir čābīgi, pontoni savu laiku ir nokalpojuši. Cerams, ka šo sezonu kaut kā izdosies tos pa vienam pielabot, ja grims, bet uz nākamo sezonu būs jādomā, kā risināt šo problēmu. Metāla svars ir mazliet par lielu un grimst. Pontonu tiltiņš jeb laipa ir jāatjauno,” atzīst Raimonds Jaudzems.

Viņš stāsta, ka ikdienā šo pontonu tiultiņu izmanto Sakas salas iedzīvotāji, lai pa taisnāko ceļu nokļūtu Salas ciemata centrā. Tiltiņš ir noderīgs arī makšķerniekiem, kas vēlas doties zvejot uz otru krastu. Katryu gadu rudenī, sākoties salam, pontonu tiltiņi izvelk no upes un pavasarī, beidzoties palu periodam, ielaiž ūdenī. Raimonds jaudzems piebilst, ka pats tiltiņš esot vēl gana stiprs un ekspluatējams, bet visi septiņi pontoni ir jāmaina. Cik tas varētu izmaksāt, pagaidām nav rēķināts, bet tas tikšot darīts. Par tiltiņa atjaunošanu un līdzekļu piešķiršanu jālemj pašvaldībai.

Aculiecinieka foto

Atstājiet komentāru