2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Mums raksta: Jēkabpilī, Draudzības alejā iestādītie košumkrūmi ieauguši nezālēs

Ar Radio1.lv sazinājās Baiba no Draudzības alejas, kas norādīja, ka pirms gada iestādītie košumkrūmi un puķes netiek kopti un ir ieauguši nezālēs.

“Draudzības alejā pēc remontdarbiem ir izveidoti skaisti apstādījumi, taču tie gandrīz netiek kopti. Šobrīd tie ir galīgi aizauguši ar nezālēm, ka košumaugus pat cauri nevar redzēt, rododendriem arī nav apgriezti sakaltušie dzinumi. Vai šīs dobes nebūtu regulāri jākopj, lai tās turpinātu priecēt iedzīvotājus?”jautā Baiba.

Viņas jautājumu uzdevām pašvaldības un mediju preses konferencē atbildīgajām amatpersonām.

“Tajā ielā mums nav “piestiprināts” sētnieks, kas apkopj tos krūmiņus un puķes. Iepriekš to darīja pagaidu algotie darbinieki. Diemžēl šogad viņu nebija tik daudz, tāpēc šie stādījumi tika aizmirsti,” saka Jēkabpils novada pašvaldības Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns.

Viņš solīja, ka tiks rasta iespēja sakopt Draudzības alejas zaļo zonu. Ņemot vērā to, ka ikvienam augam pēc iestādīšanas nepieciešama regulāra kopšana, Jēkabpils novada pašvaldībā solīja pievērst lielāku uzmanību šim jautājumam un raudzīties, lai būvprojektos netiktu paredzēti tādi stādījumi, kuru kopšanu pēc tam nevarēs nodrošināt pienācīgā apjomā un kvalitātē.

Komentāri (0-1/1)

  • Kaut kā tā
    12.10.2023 08:52
    Anglijā katrā pilsētā puķes ravē brīvprātīgie, dažādas biedrības. Vienkārši savācas cilvēki kopā, pastrādā, sakopj dobes vai sakopj kādu stūrīti, pēc tam visi padzer kafiju ar kūciņu, pārrunā dažādas lietiņas, visi laimīgi, smaidīgi un gandarīti par padarīto darbu un radīto skaistumu. Šeit , Latvijā, visi kaut ko gaida. Bet ko te sagaidīsi no kantoriem, kuros sēž ielikteņi- slaisti!, kuriem pat galvā nestāv doma, ka ir jāstrādā un pat nezin, kas ir jādara! Jēkabpils rajonā tā ir sistēma jau 30 gadus!
    Par to pārvaldnieku dzērājiņu arī uzrakstīja, ka ir bijis labs darbinieks, bet cilvēki uz vietas ļoti labi redzēja , cik viņš bija " labs" darbinieks! Tā ir ar tiem pašvaldības darbiniekiem, viens otra pakaļu sargā, bet iedzīvotājs vienmēr paliks pamuļķa lomā!

Atstājiet komentāru