2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Mums raksta: Mežaparkā mākslas vides objektam atjaunots Latviju simbolizējošais elements – Cielaviņa

Jēkabpilieši ziņo, ka pirms Valsts svētkiem atjaunots Mežaparka Ķiršu dārzā esošajam vides mākslas objektam norautais Latviju simbolizējošais elements "Cielaviņa". 

Radio1.lv jau informēja, ka augustā kādā naktī vandāļi šo elementu bija norāvuši un aiznesuši līdzi. Toreiz pašvaldības Infrastruktūras nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns sacīja, ka ir sazinājies ar mākslas objekta autoru Gintu Rudzīti un vienojušies, ka viņš elementu – Cielaviņa – atjaunos. Sākotnēji tika solīts, ka tas tiks izdarīts pāris nedēļu laikā. Tiekoties ar domes atbildīgajiem darbiniekiem preses konferencē oktobra nogalē, Ainārs Skromāns skaidroja, ka vides objekta atjaunošana aizkavējusies, jo mākslinieks strādājot pie cita pasūtījuma Kurzemes pusē un solīja, ka līdz svētkiem vandaļu postījums tiks atjaunots. Šīs nedēļas sākumā tas arī tika izdarīts.

Jau ziņots, ka 2020.gada 25.septembrī Jēkabpils Mežaparkā notika pārrobežu projektā “Nemateriālās kultūras un vietējās vēstures mantojuma saglabāšanas, pieejamības un attīstības veicināšana, uzlabojot kultūras tūrisma konkurētspēju Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā” tapušo koka skulptūru jeb rotaļlietu prezentācija. Pasākumā prezentēja Latvijas mākslinieku koka skulptūras-rotaļļietas – “Vējdzirnavas”, ”Zirdziņu”, ”Ugunsdzēsējus” un ”Modinātāju”.

No 15 projektā iesaistītajiem māksliniekiem pasākumā piedalījās Gints Rudzītis. Viņa koka skulptūra, kas apvieno visu triju projektā iesaistīto valstu simbolus, ir stacionāra un iebetonēta Mežaparka ķiršu dārza teritorijā. Ginta Rudzīša koka skulpturas pamatā ir Baltkrieviju raksturojošā dzīvnieka sumbra galva, virs tā Lietuvai raksturīgais putns dzērve un skulptūras augšgalā - Latvijas putns – cielaviņa.

Atstājiet komentāru