2024.gada 18. oktobris

Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds

Mums raksta: Ejot cauri Kena parkam, sāp sirds, redzot, kā tiek mocītas hortenzijas

Mums raksta: Ejot cauri Kena parkam, sāp sirds, redzot, kā tiek mocītas hortenzijas

Radio1.lv redakcija saņēma jēkabpiliešu Ilzītes Jankovskas un Jāņa Kalniņa vēstuli, kurā viņi dalās ar saviem novērojumiem un emocijām, redzot kā tiek (ne)koptas un (ne)uzturētas Kena parkā iestādītās hortenzijas.

"Ejot cauri Kena parkam, sāp sirds redzot, kā tiek mocītas pirms vairākiem gadiem stādītās hortenzijas!(attēlā) Līdzīga ir vēl viena piecu hortenziju dobe netālu no tiltiņa.   Pazīstu hortenziju šķirnes, zinu, cik dārgi ir stādi un cik rūpīgi tie jākopj. Vairākkārt esmu centusies zvanīt uz domes telefoniem,-  sūta viens pie otra, nav neviena prātīga atbildīgā. Trūkstot naudas.   Skaidri redzams, ka trūkst nevis naudas, bet saprašanas. Gudrs, atbildīgs saimnieks censtos, kā ar maziem līdzekļiem padarīt vairāk un labāk, bet pilsētas vadības un speciālistu stils ir ar mazāku darbu apgūt (izklekerēt) vairāk līdzekļu. Šajā gadījumā vajadzēja stādīt tik stādu, cik var pēc tam apkopt, vai stādīt lētākus un vieglāk kopjamus augus,” raksta Ilzīte Jankovska. 

Bēdīgā stāvoklī esošās, zālē gandrīz nepamanāmās hortenzijas nofotogrāfējis Jānis Kalniņš.

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada pašvaldības Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītāju Aināru Skromānu un lūdza skaidrot, kāpēc košumkrūmi Kena parkā atstāti novārtā.

“Skarainās hortenzijas Kena parkā iestādītas Lielās talkas laikā. Kopšana notiek atbilstoši budžeta iespējām. Vienlaicīgi atgādinām, iedzīvotājiem būt saudzīgākiem pret publiskiem apstādījumiem, vairāki stādi ir izzagti, gan Kena parka, gan citās pašvaldības ierīkotajās puķu dobēs,” sacīja Ainārs Skromāns.

Lūgts plašāk paskaidrot, ko nozīmē viņa teiktais, ka “kopšana notiek atbilstoši budžeta iespējām”, Ainārs Skromāns piebilda: “Uz gadu ir noteikts finansējums un atbildīgais darbinieks seko līdzi darbiem un apzaļumotajai teritorijai. Šogad puķu dobes apkopj gan ārpakalpojuma uzņēmums, gan skolēni un pagaidu algotie darbinieki. Ņemot vērā, ka diezgan daudz puķu tiek arī nozagtas no puķu dobēm, tad to atjaunošanai arī tiek tērēti līdzekļi. No šiem līdzekļiem ir paredzēts puķu stādīšana vairākas reizes sezonā (tiek stādītas gan pavasara, gan vasaras, gan ruden puķes), apkopšana, laistīšana, papildināšana un ieziemošana, kā arī citi darbi.”

Ainārs Skromāns solīja, ka šonedēļ ir plānots Kena parkam piesaistīt skolēnu, kuri arī veiks puķu dobju apkopšanu un citus paredzētos darbus.

Komentāri (0-10/11)

  • Laila
    13.06.2024 08:57
    Tante būtu padusē paņēmusi un i gailis pakaļ nedziedātu.
  • rupeklis
    13.06.2024 07:17
    Izrakt un miers
  • Zina
    12.06.2024 21:19
    Deputāti neravē?
  • Hortenzija
    12.06.2024 20:21
    Auuu,kāds mani izravēs?
  • Dārznieks
    12.06.2024 18:24
    Apnicis klausīties melos. Kur naudu notrallināja dome?
  • Krauklis
    12.06.2024 18:23
    Skromānam hortenzija ir puķe... Nožēlojamais "apsaimniekotājs", nezina ka hortenzija ir krūms! Tad nu apsaimnieko hortenzijas kā puķes - rezultāts visiem redzams.
  • Nolaodībai!
    12.06.2024 17:32
    Kāds sakars Skromanam,parasts izpildītajs,ko liek,to dara,Voltmanes jaunkudzei jāsaimnieko un jāuztur pilsēta kārtībā,ne iedzīvotājus pieņem,ne uzklausa. Kafiju dzer un nagus vīlē,kārtējā priekšnieku pasija,kāda darītāja,smiekli nāk,div vārdus sasiet nevarēja iedzīvotāju tikšanās laikā.
  • Nolaidība!
    12.06.2024 16:41
    Kad atlaidīs Skromānu? Kā viņš jau zb ar savu bezdarbību! Nozagtas viņam, blet! Varbūt aiz nekopšanas nokaltušas, a ?
  • Kens bez Bārbijas
    12.06.2024 16:39
    Vienkāršāk ir nopļaut un bezjēgā nestādīt to,ko nekopj.
  • Robijs
    12.06.2024 15:50
    Pilsētā nav saimnieka,nolaista,nekopta,nepļauta. Kauns skatīties. Ieliktenīte pilnīgi neprot saimniekot.
    Kam tāda vadītāja,kas nav spējīga sakopt pilsētu,liekēžus saliek un tad brīnās
12

Atstājiet komentāru