2024.gada 8. septembris

Ilga

Mums raksta: Paldies deputātam Aigaram Nitišam par iesaistīšanos autoceļa Vidulejas-Straumnieki posma sakārtošanā

Mums raksta: Paldies deputātam Aigaram Nitišam par iesaistīšanos autoceļa Vidulejas-Straumnieki posma sakārtošanā

Ar Radio1.lv sazinājās Vīpes pagasta iedzīvotāja Inga Štolcere, kas vēlējās pateikt paldies Jēkabpils novada domes deputātam Aigaram Nitišam (LZP) par operatīvu rīcību autoceļa Viduslejas-Straumnieki sakārtošanā.

"Vēlējāmies pateikt lielu paldies deputātam Aigaram Nitišam par viņa iesaistīšanos un ātro rīcību pašvaldības autoceļa Vidulejas-Straumnieki ceļa posma sakārtošanā.

25.jūnijā es par šo problēmu vērsos pie Nitiša kunga un 26. jūnija rītā pirmais darbiņš - izlīdzināta ceļa vieta,  tika izdarīts.  

Dziļās rises ir aiztaisītas un mēneša laikā ir solīts uzbērt šķembu. Vai viss process noritēs pareizi, sekosim līdzi.  Kā jau zināms, 17 aprīlī  šis posms ceļa planēšanas rezultātā  tika sabojāts pamatīgi.  Pārmitrinātus  ceļus planēt, tā ir ceļa virskārtas bojāšana, bet atbildīgais par ceļiem to nav bijis ņēmis vērā. Par sabojāto ceļu tajā pašā dienā ziņoju pašvaldības vadītājam Raivim Ragainim.

Tika solīts, līdz ko paliks sausāks, ceļš tiks nolīdzināts. Pagāja vairāk  kā divi mēneši, bet problēma netika ne risināta, ne novērsta. Viss ieauga garā  zālē, iedzīvotāji paši to  nopļāva,  lai kaut kā izbrauktu no savas mājas.

Domes sēdē Ragainis atskaitījās deputātiem, ka nevarējis ātrāk ceļu izlīdzināt tāpēc,  ka kaut kas  bijis atvaļinājumā, un ka LAU darbus priekš pašvaldības darot  tikai tad, kad viņi esot brīvāki no saviem darbiem.  Pēc Ragaiņa teiktā  Vīpes pagasts vairāk kā divus mēnešus ir bijis bez atbildīgajiem darbiniekiem? LAU vienmēr  darbus dara tad, kad ir pasūtījums un darbus  izdara nekavējoties! 
 

Secinājums ir tāds, ka tā bija  pārvaldes darbinieku neizdarība un nolaidība darbā. To, ka vieni un tie paši ceļi vairāku desmitu gadu garumā nav tikuši  savesti kārtībā un braucami visos gadalaikos, tā ir pašvaldības darbinieku nekompetenta,  pavirša  uz bezatbildīga attieksme pret savu  darbu kā rezultātā cietēji ir  iedzīvotāji!  Cik ilgi turpināsies šādu darbinieku  piesegšana no novada vadības puses? Vai nav laiks atbildēt par savu darbu?" raksta Inga Štolcere.

Par Vīpes pagasta ceļa Vidulejas-Straumnieki problēmām portālā Radio1.lv ir ziņots regulāri daudzu gadu garumā, diemžēl būtisks risinājums, lai problemātiskais ceļa posms, apmēram kilometra garumā, būtu izbraucams visos gadalaikos, joprojām nav panākts.

Aculiecinieku foto
Attēlā: Ceļa posms ar dziļajām risām pēc planēšanas 17.aprīlī un ceļa posms pēc dziļo risu izlīdzināšanas šajās dienās.