2024.gada 22. oktobris

Irīda, Īrisa

Mums raksta: Jēkabpilī pie deviņstāvu mājām brūnajā atkritumu konteinerā čum un mudž no tārpiem (VIDEO)

Mums raksta: Jēkabpilī pie deviņstāvu mājām brūnajā atkritumu konteinerā čum un mudž no tārpiem (VIDEO)

Ar Radio1.lv sazinājās iedzīvotāji no Jēkabpils Nameja ielas un ziņoja par nepatīkamu situāciju saistībā ar brūno bioloģisko atkritumu konteineri. 
 

Iedzīvotāji norāda, ka tas neesot ilgstoši izvests, rezultātā tajā čum un mudž no kāpuriem un tārpiem, esot nepatīkami to vērt vaļā, lai izmestu bioatkritumus. Iedzīvotāji vēlējās zināt vai bioatkritumu konteineri tiek dezinficēti? Aculiecinieki arī atsūtīja īsu video, kurā redzams, ka gan pa konteinera korpusu, gan konteinera vāku rāpo tārpi.


Sazinājāmies ar SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Gluhu un jautājām, kas tiks darīts, lai novērstu šo antisanitāro situāciju.

Mārtiņš Gluhs sacīja, ka šādas situācijas, kad bioatkritumu konteineros savairojas kāpuri un tārpi Jēkabpilī ir retas. Par šo gadījumu viņš nekavējoties došot rīkojumu konteineru izvest un nomainīt ar tīru. Savukārt šo konteineru izmazgāt un dezinficēt. Mārtiņš Gluhs sacīja, ka bioatkritumi tiekot izvesti regulāri – reizi nedēļā. Savukārt konteineri mazgāti un dezinficēti divas reizes gadā.
 

Mārtiņš Gluhs aicināja iedzīvotājus, ja tiek novērotas līdzīgas situācijas, nekavējoties ziņot uzņemumam pa tālruni – 28642208 un problēma tiks atrisināta.


Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas speciālisti norāda, lai siltā laikā izvairītos no insektu, tārpu vai nepatīkama aromāta rašanās, bioloģiskos atkritumus ieteicams izmest papīra maisiņā vai tādā maisiņā, kas bioloģiski sadalās, kā arī pieteikt biežāku konteineru mazgāšanu, dezinfekciju un tukšošanu. Kā vēl viens no ieteiktajiem risinājumiem ir konteinera vietas izvēle, novietojot to ēnainākā vietā un izvairoties no tiešiem saules stariem. Tāpat arī konteinera vāks būtu jātur ciet, jo tā tas mazāk pievilinās kukaiņus un dzīvniekus.

Aculiecinieku video




 

Atstājiet komentāru