2024.gada 22. oktobris

Irīda, Īrisa

Mums raksta: Auseklīša ielas mikrorajonā jābrauc pa bedrainu ceļu, salabo tikai mazākās bedrītes (FOTO)

Ar Radio1.lv sazinājās iedzīvotāji no Auseklīša ielas mikrorajona Jēkabpilī  un ziņoja, ka piebraucamais ceļš ir ļoti izdangāts un bedrains un braucot pa to tiek lauztas automašīnas.


Iedzīvotāji interesējās vai šovasar tiks labots mikrorajonam piebraucamais ceļš un ceļi pie daudzdzīvokļu mājām?

Radio1.lv šo jautājumu uzdeva Jēkabpils novada pašvaldības atbildīgajiem dienestiem, tiekoties preses konferencē.
 

Attīstības pārvaldes Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns sacīja, ka SIA “Jēkabpils pakalpojumi” ir iedots saraksts ar ielām, kur jāremontē bedrītes, tajā skaitā Auseklīša ielā, kur tiks remontēta ielas daļa, kas ir pašvaldības īpašumā. Savukārt piebraucamie ceļi, kas ir tieši pie mājām jālabo par mājas apsaimniekošanas līdzekļiem.


«Par bedrēm pie daudzdzīvokļu mājām esam sazinājušies ar JK Namu pārvalde, aicinājām viņus sakārtot piebraucamos ceļus, kas atrodas pie daudzdzīvokļu mājām. Mikrorajonā ir arī viena kooperatīvās biedrības māja. Arī viņus uzrunās un aicinās sakāartot piebraucamos ceļus pie mājas.
 

Ielu pie daudzdzīvokļu mājām remontdarbi jāapmaksā no iedzīvotāju mājas uzkrātajiem līdzekļiem, gan teritorijas sakopšana, gan ceļu remonts. Iedzīvotāji maksā par apsaimniekošanu un apsaimniekotājs remontē.  Daudzdzīvokļu ēkas iedzīvotāji nosaka, kā tērēt mājas uzkrātos līdzekļus. kādu pakalpojumu saņemt. Ja viņi negrib labot ceļu pie mājas, nelabo un dzīvo kā grib, »skaidro Ainārs Skromāns.

 
Ainārs Skromāns piebilda, ka viss ir atkarīgs no mājas iedzīvotājiem, ir mājas pilsētā, kur ceļi tiek regulāri labotāti, ir, kur šādiem darbiem nav atsaucības.

Auseklīša ielas iedzīvotāji ziņo, kā solīts šonedēļ laboja bedrītes mikrorajona piebraucamajam ceļam, kas ir piekritīgs pašvaldībai. Taču arī pašvaldības ceļa posmā darbi, pēc iedzīvotāju domām, paveikti nepilnīgi.
 

“Smieklīgi, kā strādā. Krustojumā uz ceļu ar daudzstāvu mājām ir kādi pieci metri starp divām bedrēm - vismazako aizlapija, bet vislielako - nē, pat nepieskārās. Palaboja tikai ceļa taisno gabalu, neiebraucot iekšpagalmos. Aizlāpīja mazās bedres, atstājot lielākās. Jēga no tāda darba?” jautā Auseklīša ielas mikrorajona iedzīvotāja.


Viņa piebilst, ka pie mājām, protams, nekas nav labots un JK Namu pārvalde arī pagaidām nav izrādījusi interesi par situāciju.

Komentāri (0-7/7)

  • Vīpe!
    01.09.2024 10:47
    Saimnieks ir vai nav???:
    21 gadsimts, Eiropas Savienības valsts, bet ceļi un ielas kā pie bomžiem.
    Izskatās ka šo dzīvokļu īpašnieki nav kārtīgi saimnieki, ja nespēj sakārtot sev piederošu īpašumu!
  • Ferdinands
    29.08.2024 19:08
    Ja ceļš jāremontē par mājas līdzekļiem, tad mēs varam uzlikt barjeru un neļaut pārvietoties svešiem auto. Galu galā tā ir mūsu nauda. Bļin tādi gudrinieki visur salikti vadošos amatos
  • Saimnieks ir vai nav???
    23.08.2024 20:54
    21 gadsimts, Eiropas Savienības valsts, bet ceļi un ielas kā pie bomžiem.
  • Azis
    23.08.2024 19:33
    Nožēlojami ka jau visa pilsēta,Nožēlojami.
  • Sēlis
    23.08.2024 13:11
    Šīs bedres solīja saremontēt trīs gadus atpakaļ . Kā saka , solīt sola , bet nedeva . Jautājums , ko vispār dara patreizējā domes vadība ? Izpilddirektors, kaut ko, zem deguna tikai ņuņnā , jēgas nekādas . Kauns teikt , dzīvojam , ka krievu sādžā .Nauda tiek notrallināta hokeja pasākumos , ielu remontam nekas nepaliek , jo šeit lielie kungi nedzīvo .
  • Raivis
    23.08.2024 10:29
    Viss izklausās smieklīgi. Lai jebko jautā, atbilde viena nav naudas. Seko jautājums , savām mega algām tač nauda ir ?
  • Karmena
    23.08.2024 07:22
    Bebros gan pašvaldība bez nekādiem sirdsapziņas pārmetumiem sataisīja NE pašvaldības īpašumus,noshēmoja un uz privātas zemes sazīmēja ceļu.
    Kur KNAB skatās. Bet citur nevarot.
    Var,apbūves tiesības ir. Vai tad Voltmanes kundze nezin,kas tās tādas ir?
    Priekš kam priekšnieku jūra,ja notrallina naudu,bet lietderīgi neko negrib.
    Vai par šiem deputātiem vel balsos?? Solīja un neko.

Atstājiet komentāru